Хитлер преживио 2. свјетски рат?!

Документи са којих је скинута ознака "повјерљиво" показују да је Америчка обавјештајна агенција (ЦИА) имала информацију о човеку који је за себе тврдио да је Адолф Хитлер, а који је живио у Колумбији међу бившим нацистима, педесетих година прошлог вијека.

Свијет 02.11.2017 | 07:15
Хитлер преживио 2. свјетски рат?!
Према документима, човјек по имену Филип Цитроен позвао је агенте ЦИА 1954. године и саопштио им да је упознао наводног нацистичког диктатора Адолфа Хитлера. Такође им је рекао и да живи у граду Туња, у Колумбији.



Цитроен је навео и да Нијемци у Туњи слиједе наводног Адолфа Хитлера, обраћају му се са "Фирер Старији" и да га поздрављају нацистичким поздравом.

Да би поткријепио причу, Филип Цитроен је агентима ЦИА показао фотографију на којој сједи поред Хитлера. 

Такође је открио да је Хитлер у јануару 1955. године напустио Колумбију и отишао у Аргентину.

ЦИА међутим није озбиљно схватила тврдње називајући их "фантазијама". 

Други мушкарац, чије име је заведено под шифром Симелоди-3 (Цимелодy-3), је позвао агенте ЦИА и испричао им исту причу. 

Симелоди-3 је рекао да је Цитроен одржавао контакт са Хитлером једном мјесечно приликом редовних посета Колумбији.

Агенти ЦИА су посумњали у вјеродостојност извештаја наводећи да "ни одељење ЦИА ни Симелоди нису могли да процијене ваљаност информације која је стајала у белешки, али да је она прослеђена као информација од могућег интереса".

Хитлерова судбина је дуго била предмет спекулација и теорије завјере.

Историчари вјерују да је Адолф Хитлер починио самоубиство 1945. године у бункеру у Берлину.

Извор: РТС

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЕУ = 4. Рајх

02.11.2017 09:43

Било какав траг хитлеровог тијела никада није пронађен. Лобања коу су Руси наводно нашли код његовог бункера приликом ослобађања Берлина је, показало се након генетских испитивања у Москви прије неколико година, припадала некој жени. Зато је прича о наводном спаљивању његовог тијела након наводног самоубиства крајње шупља: Наводно је тијело поливено бензином и "кремирано" (чак и филм "Дер Унтерганг" показује ову верзију приче). Проблем је што бензин, поготово на отвореном, не развија толико високу температуру нити има енергије да толико дуго може да гори да би потпуно уништио људско ткиво (кожу, мишиће, органе) а камоли људске кости. Сваки погребник ће вам рећи да се кремирање врши на 760 до 980 степени Целзијуса (и тиме се и људске кости претварају у пепео) а бензин гори на максимално 600 степени Целзијуса. Међутим, хитлерове идеје о стварању "уједињене Европе" које је прокламовао за вријеме Тређег рајха живе данас у форми Европске Уније која је Четврти рајх а НАТО чини све оно што је и он чинио (напада друге земље без да су исте помислиле а камоли напале неку од чланица "алијансе").

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каква Правда

02.11.2017 15:18

Наравно да је презивео рат,лик таквог психо профила не дизе руку на себе.Зна се и ко му је помога у бјекству(запад,ватикан) у ствари он и није бјезао од њих вец од Црвене Армије.Стаљин и Совјети су све то знали али су се због ,,мира у свијету правили будале,,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шпекулација

02.11.2017 21:01

То су све шпекулације. Али народ воли шпекулације. А шпекулације само праве проблеме истом том народу.

ОДГОВОРИТЕ