ЛЕ: Партизан - тим за Скендербег...

Офанзива као на премијери у Берну, све зависи од Тавамбе! Повреда Суме пореметила Ђукићеве планове, три промене у одбрани у односу на последњи лигашки сусрет.

Фудбал 02.11.2017 | 14:45
ЛЕ: Партизан - тим за Скендербег...
Откако је сео на клупу Партизана само једном је Мирослав Ђукић био у прилици да бира најјачи могући тим. Бар по именима. Пре две седмице у Елбасану. С тим да ни тад није вредело, јер црно-бели са офанзивном тројком Зоран Тошић - Сејдуба Сума - Марко Јанковић нису успели да пробију одбрану Скендербега. Уочи реванша са албанским представником (четвртак, 19.00, РТС 1), позиција шефа стручног штаба је кудикамо тежа, јер је из строја испао репрезентативац Гвинеје и приморао га да мења првобитни план.

Да му у уторак, на тренингу, није страдао примицач, најскупљи фудбалер у историји клуба би извесно био на позицији „десетке“, али овако, кад њега нема, Мирослав Ђукић се суочио са потребом да прекомпонује тим. Сумино место, у већ препознатљивој формацији 4-2-3-1, заузеће Леандре Тавамба.

Камерунац је најпродуктивнији фудбалер Партизана од почетка сезоне, дао је десет и наместио осам голова, показао је више пута да има смисла за организацију акција и да му више прија кад дејствује иза шпица, јер може да разиграва колеге, што би требало да буде плус у намери да српски шампион у четвртом колу Групе Б Лиге Европе упише први тријумф.Тавамба ће, по свему судећи, бити кључна фигура офанзивне поставке у којој ће место првог шпица бити резервисано за Огњена Ожеговића, док ће по крилима дејствовати Зоран Тошић (десно) и Марко Јанковић (лево).

Тако је било на премијери групне фазе у Берну и још само у првенственом мечу са Напретком, а на Топчидерском брду се надају да ће трећа бити срећа и да је ова поставка кадра да разоружа Албанце.

У односу на последњи лигашки меч, у Чачку, Ђукић ће направити три промене у одбрани. Како се од повреде опоравио Владимир Стојковић извесно је да ће међу стативе уместоМарка Јовичића, што би требало да гарантује додатну сигурност четворици испред њега.Мирослав Вулићевић се враћа на позицију десног бека, Немања Р. Милетић се сели на штопера, а Бојан Остојић на клупу, како би шансу, други пут узастопно у Лиги Европе, добио Милан Митровић. Имајући у виду да је све европске утакмице, по 90 минута, на позицији левог бека ове сезоне одиграо Немања Г. Милетић, јасно је да је у предности у односу на Немању Антонова.

Мада често воли да ротира и шансу у првенству указује Милану Радину или Саши Марјановићу, Ђукић се и овога пута определио да тандем задњих везних чине Евертон Луиз и Марко Јевтовић, који у последње време добру функционишу заједно.

За Партизан би било добро да укоче све нападе Скендербега и омогуће горепоменутим офанзивцима да поентирају.

За бодове који би пролеће у Европи могли да значе.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар