LE: Partizan - tim za Skenderbeg...

Ofanziva kao na premijeri u Bernu, sve zavisi od Tavambe! Povreda Sume poremetila Đukićeve planove, tri promene u odbrani u odnosu na poslednji ligaški susret.

Fudbal 02.11.2017 | 14:45
LE: Partizan - tim za Skenderbeg...
Otkako je seo na klupu Partizana samo jednom je Miroslav Đukić bio u prilici da bira najjači mogući tim. Bar po imenima. Pre dve sedmice u Elbasanu. S tim da ni tad nije vredelo, jer crno-beli sa ofanzivnom trojkom Zoran Tošić - Sejduba Suma - Marko Janković nisu uspeli da probiju odbranu Skenderbega. Uoči revanša sa albanskim predstavnikom (četvrtak, 19.00, RTS 1), pozicija šefa stručnog štaba je kudikamo teža, jer je iz stroja ispao reprezentativac Gvineje i primorao ga da menja prvobitni plan.

Da mu u utorak, na treningu, nije stradao primicač, najskuplji fudbaler u istoriji kluba bi izvesno bio na poziciji „desetke“, ali ovako, kad njega nema, Miroslav Đukić se suočio sa potrebom da prekomponuje tim. Sumino mesto, u već prepoznatljivoj formaciji 4-2-3-1, zauzeće Leandre Tavamba.

Kamerunac je najproduktivniji fudbaler Partizana od početka sezone, dao je deset i namestio osam golova, pokazao je više puta da ima smisla za organizaciju akcija i da mu više prija kad dejstvuje iza špica, jer može da razigrava kolege, što bi trebalo da bude plus u nameri da srpski šampion u četvrtom kolu Grupe B Lige Evrope upiše prvi trijumf.Tavamba će, po svemu sudeći, biti ključna figura ofanzivne postavke u kojoj će mesto prvog špica biti rezervisano za Ognjena Ožegovića, dok će po krilima dejstvovati Zoran Tošić (desno) i Marko Janković (levo).

Tako je bilo na premijeri grupne faze u Bernu i još samo u prvenstvenom meču sa Napretkom, a na Topčiderskom brdu se nadaju da će treća biti sreća i da je ova postavka kadra da razoruža Albance.

U odnosu na poslednji ligaški meč, u Čačku, Đukić će napraviti tri promene u odbrani. Kako se od povrede oporavio Vladimir Stojković izvesno je da će među stative umestoMarka Jovičića, što bi trebalo da garantuje dodatnu sigurnost četvorici ispred njega.Miroslav Vulićević se vraća na poziciju desnog beka, Nemanja R. Miletić se seli na štopera, a Bojan Ostojić na klupu, kako bi šansu, drugi put uzastopno u Ligi Evrope, dobio Milan Mitrović. Imajući u vidu da je sve evropske utakmice, po 90 minuta, na poziciji levog beka ove sezone odigrao Nemanja G. Miletić, jasno je da je u prednosti u odnosu na Nemanju Antonova.

Mada često voli da rotira i šansu u prvenstvu ukazuje Milanu Radinu ili Saši Marjanoviću, Đukić se i ovoga puta opredelio da tandem zadnjih veznih čine Everton Luiz i Marko Jevtović, koji u poslednje vreme dobru funkcionišu zajedno.

Za Partizan bi bilo dobro da ukoče sve napade Skenderbega i omoguće gorepomenutim ofanzivcima da poentiraju.

Za bodove koji bi proleće u Evropi mogli da znače.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar