Милојевић: Енглеска је колевка фудбала, страха нема!

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да ће његови играчи дати све од себе и покушати да се покажу у најбољем светлу против Арсенала.  Милојевић у Лондону: Ми смо Звезда, овде припадамо! "Имао сам прилику да као играч Панатинаикоса играм против Арсенала и Арсена Венгера, тако да знам како се моји играчи осећају. Зато им говорим да морају да верују у себе", рекао је тренер Црвене звезде на конеренцији за медије на Емирејтсу.

Фудбал 02.11.2017 | 10:45
Милојевић: Енглеска је колевка фудбала, страха нема!
Зависи како се гледа.

Ако би фудбалери Црвене звезде у меч са Арсеналом на "Емирејтсу" ушли као вицешампиони Србије, који су прекинули десет година дуго одсуство из УЕФА такмичења, чиме су у ствари испунили циљ... онда би овај дуел могао да буде готов и пре него што почне.

Међутим, ако фудбалери Црвене звезде пред навијаче "тобџија" буду истрчали као првотимци бившег првака континента, који је већ током историје избацивао Арсенал, онда је меч 4. кола Групе Х Лиге Европе догађај који би у будућности могао да помогне и клубу и тренеру Владану Милојевићу и самим играчима у намери да постану редовни актери оваквих дуела.

Управо о томе је синоћ, пре него што ће са екипом одрадити једини тренинг на "Емирејтсу" уочи старта утакмице заказане за четвртак у 21.05, говорио тренер црвено-белих Милојевић.

"Ништа не обећавамо, осим да ћемо дати све од себе. Веома ми је битно да играчи верују у себе и покажу се у најбољем светлу јер је Енглеска колевка фудбала. Велика је част, али и обавеза када играте против Арсенала у Лондону. Страха нема, он не треба да постоји у животу, а тек у спорту", рекао је Милојевић у Лондону.

Звезда ће у четвртак од 21.05 гостовати Арсеналу у четвртом колу Групе Х Лиге Европа.

"Посебно ми је драго што је ова генерација довела Звезду на овакав стадион и да игра против овако моћног противника, једне од најбољих светских екипа. Надам се да је ово успутна станица, да вратимо Звезду на колосек на ком је била пре", казао је Милојевић.

Он је поновио да је Лига Европа велико искуство за његов тим.

"Лига Европа је велико искуство за моје играче, све је то ново за њих. Овакве утакмице су им потребне, дај Боже да сваке недеље имају овакве, јер само на оваквим растете и добијате самопоуздање. Моји играчи морају да верују у себе и у тим. Фудбал је жива игра, спремићемо се, ништа мање нити више него за остале утакмице", рекао је тренер црвено-белих.

Тренер Арсенала Арсен Венгер је најавио да ће наставити са ротацијама, тако да се очекује да енглески клуб, као и у Београду, изадје у резервном саставу.

"Арсенал има веома велики фонд играча, који заслужују да играју у том клубу, а Венгер зна најбоље, има довољно искуства и не би било примерено да ја то коментаришем. Њихов тренер је избацио много младих играчима, а сваком је веома битно да осети игру и расте на оваквим утакмицама. Арсенал има добар, јак и моћан састав, који год да изађе на терен", казао је тренер Звезде.

"Имао сам прилику да као играч Панатинаикоса играм против Арсенала и Арсена Венгера, тако да знам како се моји играчи осећају. Зато им говорим да морају да верују у себе и повољан резултат, јер ми смо Црвена звезда и као клуб припадамо овом друству", поручио је овог четвртка шеф струке лидера Суперлиге и екипе која и даље има реалне изгледе да презими у Европи.

Милојевић је навео да нема проблема са саставом јер су Немања Милић и Вујадин Савић спремни за утакмицу, а искористио је прилику да честита капитену Ненаду Милијашу који је добио ћерку и није допутовао у Лондон.

Фудбалер црвено-белих Вујадин Савић рекао је да је његовој екипи "част и привилегија" што ће играти против Арсенала у Лондону.

"Имамо обавезу да бранимо своје боје. Велики смо клуб. Пресудиће већа жеља за победом и неки индивидуални квалитети. Имаћемо више самопоуздања јер имамо више вере у себе пошто смо показали да можемо да играмо против њих. Верујемо у себе и у тим. Морамо да оправдамо и своја очекивања", рекао је Савић.

Он је навео да је повреда "иза њега" и да је максимално спреман за утакмицу против Арсенала.

Лига Европе, четврто коло:

група Х:
21.05 Арсенал - Црвена звезда
21.05 Келн - БАТЕ

Табела:

1. Арсенал 3 3 0 0 8:3 9
2. БАТЕ 3 1 1 1 4:5 4
3. Црвена звезда 3 1 1 1 2:2 4
4. Келн 3 0 0 3 1:5 0

Извор: Б92

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар