Milojević: Engleska je kolevka fudbala, straha nema!

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da će njegovi igrači dati sve od sebe i pokušati da se pokažu u najboljem svetlu protiv Arsenala.  Milojević u Londonu: Mi smo Zvezda, ovde pripadamo! "Imao sam priliku da kao igrač Panatinaikosa igram protiv Arsenala i Arsena Vengera, tako da znam kako se moji igrači osećaju. Zato im govorim da moraju da veruju u sebe", rekao je trener Crvene zvezde na konerenciji za medije na Emirejtsu.

Fudbal 02.11.2017 | 10:45
Milojević: Engleska je kolevka fudbala, straha nema!
Zavisi kako se gleda.

Ako bi fudbaleri Crvene zvezde u meč sa Arsenalom na "Emirejtsu" ušli kao vicešampioni Srbije, koji su prekinuli deset godina dugo odsustvo iz UEFA takmičenja, čime su u stvari ispunili cilj... onda bi ovaj duel mogao da bude gotov i pre nego što počne.

Međutim, ako fudbaleri Crvene zvezde pred navijače "tobdžija" budu istrčali kao prvotimci bivšeg prvaka kontinenta, koji je već tokom istorije izbacivao Arsenal, onda je meč 4. kola Grupe H Lige Evrope događaj koji bi u budućnosti mogao da pomogne i klubu i treneru Vladanu Milojeviću i samim igračima u nameri da postanu redovni akteri ovakvih duela.

Upravo o tome je sinoć, pre nego što će sa ekipom odraditi jedini trening na "Emirejtsu" uoči starta utakmice zakazane za četvrtak u 21.05, govorio trener crveno-belih Milojević.

"Ništa ne obećavamo, osim da ćemo dati sve od sebe. Veoma mi je bitno da igrači veruju u sebe i pokažu se u najboljem svetlu jer je Engleska kolevka fudbala. Velika je čast, ali i obaveza kada igrate protiv Arsenala u Londonu. Straha nema, on ne treba da postoji u životu, a tek u sportu", rekao je Milojević u Londonu.

Zvezda će u četvrtak od 21.05 gostovati Arsenalu u četvrtom kolu Grupe H Lige Evropa.

"Posebno mi je drago što je ova generacija dovela Zvezdu na ovakav stadion i da igra protiv ovako moćnog protivnika, jedne od najboljih svetskih ekipa. Nadam se da je ovo usputna stanica, da vratimo Zvezdu na kolosek na kom je bila pre", kazao je Milojević.

On je ponovio da je Liga Evropa veliko iskustvo za njegov tim.

"Liga Evropa je veliko iskustvo za moje igrače, sve je to novo za njih. Ovakve utakmice su im potrebne, daj Bože da svake nedelje imaju ovakve, jer samo na ovakvim rastete i dobijate samopouzdanje. Moji igrači moraju da veruju u sebe i u tim. Fudbal je živa igra, spremićemo se, ništa manje niti više nego za ostale utakmice", rekao je trener crveno-belih.

Trener Arsenala Arsen Venger je najavio da će nastaviti sa rotacijama, tako da se očekuje da engleski klub, kao i u Beogradu, izadje u rezervnom sastavu.

"Arsenal ima veoma veliki fond igrača, koji zaslužuju da igraju u tom klubu, a Venger zna najbolje, ima dovoljno iskustva i ne bi bilo primereno da ja to komentarišem. Njihov trener je izbacio mnogo mladih igračima, a svakom je veoma bitno da oseti igru i raste na ovakvim utakmicama. Arsenal ima dobar, jak i moćan sastav, koji god da izađe na teren", kazao je trener Zvezde.

"Imao sam priliku da kao igrač Panatinaikosa igram protiv Arsenala i Arsena Vengera, tako da znam kako se moji igrači osećaju. Zato im govorim da moraju da veruju u sebe i povoljan rezultat, jer mi smo Crvena zvezda i kao klub pripadamo ovom drustvu", poručio je ovog četvrtka šef struke lidera Superlige i ekipe koja i dalje ima realne izglede da prezimi u Evropi.

Milojević je naveo da nema problema sa sastavom jer su Nemanja Milić i Vujadin Savić spremni za utakmicu, a iskoristio je priliku da čestita kapitenu Nenadu Milijašu koji je dobio ćerku i nije doputovao u London.

Fudbaler crveno-belih Vujadin Savić rekao je da je njegovoj ekipi "čast i privilegija" što će igrati protiv Arsenala u Londonu.

"Imamo obavezu da branimo svoje boje. Veliki smo klub. Presudiće veća želja za pobedom i neki individualni kvaliteti. Imaćemo više samopouzdanja jer imamo više vere u sebe pošto smo pokazali da možemo da igramo protiv njih. Verujemo u sebe i u tim. Moramo da opravdamo i svoja očekivanja", rekao je Savić.

On je naveo da je povreda "iza njega" i da je maksimalno spreman za utakmicu protiv Arsenala.

Liga Evrope, četvrto kolo:

grupa H:
21.05 Arsenal - Crvena zvezda
21.05 Keln - BATE

Tabela:

1. Arsenal 3 3 0 0 8:3 9
2. BATE 3 1 1 1 4:5 4
3. Crvena zvezda 3 1 1 1 2:2 4
4. Keln 3 0 0 3 1:5 0

Izvor: B92

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar