ЛШ: Бешикташ и Монако ''мирољубиви'' - 1:1!

Себични Кварежма пропустио да "овери" 1/8-финала ЛШ! Фудбалери Бешикташа и Монака ремизирали су 1:1, у првом мечу четвртог кола Лиге шампиона у среду.  Истанбул дрхтао до последње секунде! Председник Турске, Ердоган, пратио је веома узбудљиву утакмицу која најављује лудо вече у Лиги шампиона.  Нису истанбулске ноћи тако бајне, пошто је Монако у зони сумрака! Кнежеви у опасности да остану без европског пролећа у оба клупска такмичења. . .

Фудбал 01.11.2017 | 20:35
ЛШ: Бешикташ и Монако ''мирољубиви'' - 1:1!
Гости су повели голом Ронија Лопеса на додавање Жоаа Мутиња у надокнади првог полувремена.

Домаћин је изједначио поготком Џенка Тосуна из пенала у 54. минуту, који је направио Жорж.

Меч у Истанбулу обележила је и повреда српског репрезентативца Душка Тошића, који језбог повредне бутног мишића напустио терен пола сата пре краја сусрета.

Монегашани су били опаснији ривал, али Тилеманс, Лопес и Рађи нису успели да донесу потребну победу "Кнежевима".

Најбољу шансу имао је Балде Кеита шест минута пре краја, али му је Гари Медел, који је заменио повређеног Тошића, сјајно изблокирао ударац.

У самој завршници Кварежма је имао идеалну прилику да додавањем до Талиске донесе домаћину осмину финала такмичења, али је Португалац био себичан.

То ипак може да се догоди већ ове среде, ако Лајпциг победи Порто на Драгау.

Бешикташ први пут није победио, Монако ни овај пут није победио!

Лига шампиона понудила нам је ове среде у термину од 18 часова логичан наставак онога што смо гледали претходне вечери и, надамо се, праву најаву онога што ћемо гледати када почну мечеви од 20.45.

Није било победника на "Бешикташ парку" на којем је боравио и строги председник Турске, Реџеп Тајип Ердоган, али је било свега што фудбал чини најпопуларнијом игром на свету: Бешикташ - Монако 1:1 (0:1) у мечу 4. кола Групе Г…

...што је резултат који је додатно умањио шансе првака Француске и прошлосезонског полуфиналисте Лиге шампиона да избегне елиминацију већ у групној фази ове јесени.

Неуморни центарфор црно-белих са Таксима, Ченк Тосун, бојажљиво је кренуо у залет приликом извођења једанаестерца у 54. минуту, али је затресао мрежу Бранимира Субашића иако је хрватски репрезентативац "имао лопту на руци" - био је то седми погодак 25-годишњег центарфора у октобру, а трећи у два меча са "кнежевима" којима је пресудио пре две недеље у Монте Карлу за 1:2.

Није се бука на једном од најгласнијих стадиона у Европи ни стишала после Тосуновог одговора португалском везисти Ронију Лопезу, а чули су се и први уздаси и то с разлогом - "рехабилитовани" дриблери Рајан Бабел и Рикардо Кварежма два пута су залудели порозну одбрану Монака, прво у 59, па 80, па у 90. минуту и онда подсетили због чега нису остварили значајније каријере упркос великом таленту... пропустили су шансе какве се ретко виђају.

Предњачио је Кварежма, који прво није погодио празан гол после несхватљивог истрчавања Субашића, а онда и контру четири на два завршио себично ударцем који је Жемерсон успео да изблокира.

Монако је покушавајући да се сачува брзих контри Бешикташа покушавао у неколико наврата да се врати у вођство, али углавном безуспешно, мада је јасно да је у 76. минуту штопер Камил Глик морао боље да захвати "дроп кик" са ивице шеснаестерца иако је Пољак тврдио да је неко из одбране домаћих играо руком том приликом.

Није убедио италијанског арбитра Паола Таљавента да покаже на белу тачку, након што је овај ауторитативни судија без икакве дилеме досудио најстрожу казну за Бешикташ после мајсторског дриблинга Кварежме на који је насео Жорже.

Ипак, улога трагичара на крају припала је центарфору гостију Кејти Балдеу, који је у надокнади времена промашио зицер за шокантних 1:2.

Бешикташ је у првом полувремену, свестан да би га победа одвела у осмину финала, диктирао темпо, имао дупло више додавања, али и само једну шансу за гол, док је Фабрисио на другој страни имао среће код шансе Јурија Тилеманса у 15, а онда и сам забележио бриљантну интервенцију код ударца Ронија Лопеза у 39.

Што му није успело тада, јесте у надокнади првог полувремена, када је Лопез левом ногом пласирао лопту уз стативу за трећи гол у сезони, први у Лиги шампиона – 0:1.

Тренер црно-белих Сенол Гунеш очигледно пронашао је праве речи на паузи, али и тактику одричући се поседа лопте и тражећи гол из контре, што је био приступ којим је домаћин избегао први пораз у Лиги шампиона ове сезоне и можда обезбедио пласман даље - у зависности од тога којим резултатом буде окончан наредни дуел у Групи Г, између Лајпцига и Порта.

С друге стране, тренер "кнежева" Леонардо Жардим мораће да се фокусира на Лигу 1 у којој је његов тим повратио самопоуздање и везао две важне победе, а потом потражи "ласт минуте" пролаз у осмину финала у утакмицама са Лајпцигом код куће и Портом у гостима.

Мало ко могао је да очекује да би рашчерупани Монако после титуле у Француској могао да прави чуда у Лиги шампиона, али ситуација после непуна четири кола у елитном такмичењу прилично је алармантна! Истанбулска Водафон Арена видела је реми Бешикташа и Монака (1:1), који је турском шампиону додатно приближио првом месту на крају групне фазе, док су Кнежеви на зачељу Групе Г са само два бода!

Мада, игра и није тако лоша, што се и видело у Истанбулу ове вечери. С тим да резултат и пласман на табели не говоре у прилог томе. Имао је Монако шансу да тријумфом у турској метрополи себи повећа шансе за пласманом у другу фазу, имао три капиталне и две озбиљне шансе у финишу утакмице... Сада у нелагодној ситуацији да ће до последњег тренутка морати да стрепи да ли ће уопште изборити европско пролеће у једном од два клупска такмичења. 

Повреде...

Репрезентативац Србије, Душко Тошић, пружио је одличну игру у пару са Пепеом на позицији штопера, али је морао да изађе с терена у финишу утакмице због повреде. Заменио га је Гари Медел. С друге стране, капитен Црне Горе Стеван Јоветић ненадано се нашао на терену већ средином првог полувремена након што је повреду задобио Томас Лемар.

Бешикташ:Фабрисио - Гонул, Пепе, Тошић (од 69. Медел), Адријано - Арслан (од 75. Митровић), Хачинсон - Кварежма, Озјакуп, Бабел – Тосун.

Монако:Субашић - Рађи, Жемерсон, Глик, Жорже - Фабињо, Мутињо, Тилеманс (од 74. Кариљо) - Лемар (од 26. Јоветић), Рони Лопез, Кејта.

Резултати 4. кола:

среда (20.45)

Група Е

Севиља – Спартак Москва (ТВ Арена Спорт 4)
Ливерпул – Марибор (ТВ Арена Спорт 1)

Табела: Ливерпул 5, Спартак 5, Севиља 4, Марибор 1.

Група Ф

Наполи – Манчестер сити (ТВ Арена Спорт 3)
Шахтјор – Фајнорд

Табела: Сити 9, Шахтјор 6, Наполи 3, Фејнорд 0.

Група Г

Бешикташ – Монако 1:1 (0:1)
/Тосун пен 54 - Рони Лопез 45+1/

Порто – Лајпциг (ТВ Арена Спорт 5)

Табела: Бешикташ (+1) 10, РБ Лајпциг 4, Порто 3, Монако (+1) 2.

Група Х

Борусија Дортмунд – АПОЕЛ (ТВ Арена Спорт 2, мултипренос)
Тотенхем – Реал Мадрид (РТС)

Табела: Тотенхем 7, Реал 7, Борусија 1, АПОЕЛ 1.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар