LŠ: Bešiktaš i Monako ''miroljubivi'' - 1:1!

Sebični Kvarežma propustio da "overi" 1/8-finala LŠ! Fudbaleri Bešiktaša i Monaka remizirali su 1:1, u prvom meču četvrtog kola Lige šampiona u sredu.  Istanbul drhtao do poslednje sekunde! Predsednik Turske, Erdogan, pratio je veoma uzbudljivu utakmicu koja najavljuje ludo veče u Ligi šampiona.  Nisu istanbulske noći tako bajne, pošto je Monako u zoni sumraka! Kneževi u opasnosti da ostanu bez evropskog proleća u oba klupska takmičenja. . .

Fudbal 01.11.2017 | 20:35
LŠ: Bešiktaš i Monako ''miroljubivi'' - 1:1!
Gosti su poveli golom Ronija Lopesa na dodavanje Žoaa Mutinja u nadoknadi prvog poluvremena.

Domaćin je izjednačio pogotkom Dženka Tosuna iz penala u 54. minutu, koji je napravio Žorž.

Meč u Istanbulu obeležila je i povreda srpskog reprezentativca Duška Tošića, koji jezbog povredne butnog mišića napustio teren pola sata pre kraja susreta.

Monegašani su bili opasniji rival, ali Tilemans, Lopes i Rađi nisu uspeli da donesu potrebnu pobedu "Kneževima".

Najbolju šansu imao je Balde Keita šest minuta pre kraja, ali mu je Gari Medel, koji je zamenio povređenog Tošića, sjajno izblokirao udarac.

U samoj završnici Kvarežma je imao idealnu priliku da dodavanjem do Taliske donese domaćinu osminu finala takmičenja, ali je Portugalac bio sebičan.

To ipak može da se dogodi već ove srede, ako Lajpcig pobedi Porto na Dragau.

Bešiktaš prvi put nije pobedio, Monako ni ovaj put nije pobedio!

Liga šampiona ponudila nam je ove srede u terminu od 18 časova logičan nastavak onoga što smo gledali prethodne večeri i, nadamo se, pravu najavu onoga što ćemo gledati kada počnu mečevi od 20.45.

Nije bilo pobednika na "Bešiktaš parku" na kojem je boravio i strogi predsednik Turske, Redžep Tajip Erdogan, ali je bilo svega što fudbal čini najpopularnijom igrom na svetu: Bešiktaš - Monako 1:1 (0:1) u meču 4. kola Grupe G…

...što je rezultat koji je dodatno umanjio šanse prvaka Francuske i prošlosezonskog polufinaliste Lige šampiona da izbegne eliminaciju već u grupnoj fazi ove jeseni.

Neumorni centarfor crno-belih sa Taksima, Čenk Tosun, bojažljivo je krenuo u zalet prilikom izvođenja jedanaesterca u 54. minutu, ali je zatresao mrežu Branimira Subašića iako je hrvatski reprezentativac "imao loptu na ruci" - bio je to sedmi pogodak 25-godišnjeg centarfora u oktobru, a treći u dva meča sa "kneževima" kojima je presudio pre dve nedelje u Monte Karlu za 1:2.

Nije se buka na jednom od najglasnijih stadiona u Evropi ni stišala posle Tosunovog odgovora portugalskom vezisti Roniju Lopezu, a čuli su se i prvi uzdasi i to s razlogom - "rehabilitovani" dribleri Rajan Babel i Rikardo Kvarežma dva puta su zaludeli poroznu odbranu Monaka, prvo u 59, pa 80, pa u 90. minutu i onda podsetili zbog čega nisu ostvarili značajnije karijere uprkos velikom talentu... propustili su šanse kakve se retko viđaju.

Prednjačio je Kvarežma, koji prvo nije pogodio prazan gol posle neshvatljivog istrčavanja Subašića, a onda i kontru četiri na dva završio sebično udarcem koji je Žemerson uspeo da izblokira.

Monako je pokušavajući da se sačuva brzih kontri Bešiktaša pokušavao u nekoliko navrata da se vrati u vođstvo, ali uglavnom bezuspešno, mada je jasno da je u 76. minutu štoper Kamil Glik morao bolje da zahvati "drop kik" sa ivice šesnaesterca iako je Poljak tvrdio da je neko iz odbrane domaćih igrao rukom tom prilikom.

Nije ubedio italijanskog arbitra Paola Taljaventa da pokaže na belu tačku, nakon što je ovaj autoritativni sudija bez ikakve dileme dosudio najstrožu kaznu za Bešiktaš posle majstorskog driblinga Kvarežme na koji je naseo Žorže.

Ipak, uloga tragičara na kraju pripala je centarforu gostiju Kejti Baldeu, koji je u nadoknadi vremena promašio zicer za šokantnih 1:2.

Bešiktaš je u prvom poluvremenu, svestan da bi ga pobeda odvela u osminu finala, diktirao tempo, imao duplo više dodavanja, ali i samo jednu šansu za gol, dok je Fabrisio na drugoj strani imao sreće kod šanse Jurija Tilemansa u 15, a onda i sam zabeležio briljantnu intervenciju kod udarca Ronija Lopeza u 39.

Što mu nije uspelo tada, jeste u nadoknadi prvog poluvremena, kada je Lopez levom nogom plasirao loptu uz stativu za treći gol u sezoni, prvi u Ligi šampiona – 0:1.

Trener crno-belih Senol Guneš očigledno pronašao je prave reči na pauzi, ali i taktiku odričući se poseda lopte i tražeći gol iz kontre, što je bio pristup kojim je domaćin izbegao prvi poraz u Ligi šampiona ove sezone i možda obezbedio plasman dalje - u zavisnosti od toga kojim rezultatom bude okončan naredni duel u Grupi G, između Lajpciga i Porta.

S druge strane, trener "kneževa" Leonardo Žardim moraće da se fokusira na Ligu 1 u kojoj je njegov tim povratio samopouzdanje i vezao dve važne pobede, a potom potraži "last minute" prolaz u osminu finala u utakmicama sa Lajpcigom kod kuće i Portom u gostima.

Malo ko mogao je da očekuje da bi raščerupani Monako posle titule u Francuskoj mogao da pravi čuda u Ligi šampiona, ali situacija posle nepuna četiri kola u elitnom takmičenju prilično je alarmantna! Istanbulska Vodafon Arena videla je remi Bešiktaša i Monaka (1:1), koji je turskom šampionu dodatno približio prvom mestu na kraju grupne faze, dok su Kneževi na začelju Grupe G sa samo dva boda!

Mada, igra i nije tako loša, što se i videlo u Istanbulu ove večeri. S tim da rezultat i plasman na tabeli ne govore u prilog tome. Imao je Monako šansu da trijumfom u turskoj metropoli sebi poveća šanse za plasmanom u drugu fazu, imao tri kapitalne i dve ozbiljne šanse u finišu utakmice... Sada u nelagodnoj situaciji da će do poslednjeg trenutka morati da strepi da li će uopšte izboriti evropsko proleće u jednom od dva klupska takmičenja. 

Povrede...

Reprezentativac Srbije, Duško Tošić, pružio je odličnu igru u paru sa Pepeom na poziciji štopera, ali je morao da izađe s terena u finišu utakmice zbog povrede. Zamenio ga je Gari Medel. S druge strane, kapiten Crne Gore Stevan Jovetić nenadano se našao na terenu već sredinom prvog poluvremena nakon što je povredu zadobio Tomas Lemar.

Bešiktaš:Fabrisio - Gonul, Pepe, Tošić (od 69. Medel), Adrijano - Arslan (od 75. Mitrović), Hačinson - Kvarežma, Ozjakup, Babel – Tosun.

Monako:Subašić - Rađi, Žemerson, Glik, Žorže - Fabinjo, Mutinjo, Tilemans (od 74. Kariljo) - Lemar (od 26. Jovetić), Roni Lopez, Kejta.

Rezultati 4. kola:

sreda (20.45)

Grupa E

Sevilja – Spartak Moskva (TV Arena Sport 4)
Liverpul – Maribor (TV Arena Sport 1)

Tabela: Liverpul 5, Spartak 5, Sevilja 4, Maribor 1.

Grupa F

Napoli – Mančester siti (TV Arena Sport 3)
Šahtjor – Fajnord

Tabela: Siti 9, Šahtjor 6, Napoli 3, Fejnord 0.

Grupa G

Bešiktaš – Monako 1:1 (0:1)
/Tosun pen 54 - Roni Lopez 45+1/

Porto – Lajpcig (TV Arena Sport 5)

Tabela: Bešiktaš (+1) 10, RB Lajpcig 4, Porto 3, Monako (+1) 2.

Grupa H

Borusija Dortmund – APOEL (TV Arena Sport 2, multiprenos)
Totenhem – Real Madrid (RTS)

Tabela: Totenhem 7, Real 7, Borusija 1, APOEL 1.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar