Скендербег у Хумској: Фудбал зближава!

"Ми смо ту да играмо фудбал. То је игра пријатељства, која спаја људе, а остале ствари нас не дотичу", рекао је Даја током конференције за медије која није прошла без питања о поразу Партизана од Фљамунтарија.

Фудбал 01.11.2017 | 19:30
Скендербег у Хумској: Фудбал зближава!
Фудбалери првака Албаније допутовали су у Београд, праћени обезбеђењем сместили се у хотел и ове среде увече "осетили траву" у Хумској где су одрадили и једини тренинг у српској престоници пред почетак "реванша" са Партизаном.

Скендербег је затвореним приступом сачувао гол у Елбасану пре две недеље у утакмици која отприлике најављује и како ће "вукови" играти у четвртак увече када у 19 часова шпански арбитар Карлос Дел Ћеро Гранде буде дао знак за почетак дуела 4. кола Групе Б Лиге Европе.

Разговарајући са новинарима из Србије и Албаније, тренер Скендербега Илир Даја почео је од чињенице да се ради о мечу високог ризика, због којег из Хумске данима апелују на навијаче да навијају фер и без вређања гостију, утолико више јер су Албанци кажњени због вербалних увреда на рачун Србија током првог дуела.

Даја каже да је његова екипа дошла у Београд да победи, као и да га не занима ништа друго осим фудбала. О осталим стварима које "прате" овакве дуеле није желео да прича, јер о њима и не размишља.

"Ми смо ту да играмо фудбал. То је игра пријатељства, која спаја људе, а остале ствари нас не дотичу".

Потом је додао...

"Играћемо врло тешку утакмицу против Партизана. Имају веома квалитетне играче, а имаће и подршку навијача, што им је додатни стимуланс и отежавајућа околност за нас, али ми долазимо са циљем да победимо. Гледајући последње три утакмице, ми смо освојили исто бодова колико и они, а у Елбасану смо показали да можемо добро да играмо. У Београду се надамо добром резултату", рекао је Даја новинарима у Београду.

Партизан има квалитетнији састав на папиру, а имаће и подршку навијача.

"То им даје предност, али и им ствара и притисак. Морамо да играмо пажљиво, као и до сада. Знамо Партизан, знамо и њихове главне акције. Истина је да ће бити тешко, али не и немогуће победити", рекао је Даја.

Тренер зна шта да очекује од ривала.

"Противник сада неће морати да пролази кроз фазу прилагођавања, као у првом мечу. Очекујемо да крену агресивно од почетка. Ми морамо да будемо мирни да бисмо превазишли тешкоће", рекао је Даја.

Неизбежно је било питање о Фљамуртарију, који је пре 30 година успео у двомечу да избаци Партизан и то је био последњи пут да је тим из Албаније успео да из Београда прође даље. Друго је, наравно, било о инцидентима и национализму.

"Фокус треба пре свега да буде на спортском аспекту. Ми смо овде дошли да одиграмо утакмицу, надам се да ће нам противник узвратити гостопримство које смо ми њима указали. Нека сутра фудбал говори своје, а остало се не тиче ни нас, ни противника", рекао је тренер лидера албанског првенства и надовезао се:

"Што се тиче Фљамуртарија, он је тада тешко прошао, али не може се говорити о сличностима, много се спорт променио тада. Морамо се уздати и у фактор среће. Морамо бити свесни наших циљева, али знамо да ће утакмица бити тешка", рекао је Даја, који нема проблема са повредама за меч у који његов тим улази са серијом од четири меча без победе у Европи.

"УЕФА не могу да коментаришем"

Председник Партизана Милорад Вучелић истакао је после меча у Елбасану да је Партизан сјајно дочекан у Албанији и да ће им црно-бели узвратити гостопримство. Упркос томе, УЕФА је казнила Скендербег једном утакмицом без присуства навијача јер су вређали Србе на том мечу. "Ја не могу и не желим да коментаришем одлуке УЕФА, то је посао неких других људи у клубу. Једино што ја могу да кажем је да бих желео да у Београду будемо лепо угошћени".

Тврд орах

Скендербег је основан 1925. године, али је до данас забележио само 34 наступа у УЕФА такмичењима и има скор од 12-8-15. "Вукови" су на гостовањима победили само Сант Јулију из Андоре и Милсами из Молдавије, али су зато летос одиграли нерешено и са Динамом у Загребу и са Каиратом у Алматију.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар