Skenderbeg u Humskoj: Fudbal zbližava!

"Mi smo tu da igramo fudbal. To je igra prijateljstva, koja spaja ljude, a ostale stvari nas ne dotiču", rekao je Daja tokom konferencije za medije koja nije prošla bez pitanja o porazu Partizana od Fljamuntarija.

Fudbal 01.11.2017 | 19:30
Skenderbeg u Humskoj: Fudbal zbližava!
Fudbaleri prvaka Albanije doputovali su u Beograd, praćeni obezbeđenjem smestili se u hotel i ove srede uveče "osetili travu" u Humskoj gde su odradili i jedini trening u srpskoj prestonici pred početak "revanša" sa Partizanom.

Skenderbeg je zatvorenim pristupom sačuvao gol u Elbasanu pre dve nedelje u utakmici koja otprilike najavljuje i kako će "vukovi" igrati u četvrtak uveče kada u 19 časova španski arbitar Karlos Del Ćero Grande bude dao znak za početak duela 4. kola Grupe B Lige Evrope.

Razgovarajući sa novinarima iz Srbije i Albanije, trener Skenderbega Ilir Daja počeo je od činjenice da se radi o meču visokog rizika, zbog kojeg iz Humske danima apeluju na navijače da navijaju fer i bez vređanja gostiju, utoliko više jer su Albanci kažnjeni zbog verbalnih uvreda na račun Srbija tokom prvog duela.

Daja kaže da je njegova ekipa došla u Beograd da pobedi, kao i da ga ne zanima ništa drugo osim fudbala. O ostalim stvarima koje "prate" ovakve duele nije želeo da priča, jer o njima i ne razmišlja.

"Mi smo tu da igramo fudbal. To je igra prijateljstva, koja spaja ljude, a ostale stvari nas ne dotiču".

Potom je dodao...

"Igraćemo vrlo tešku utakmicu protiv Partizana. Imaju veoma kvalitetne igrače, a imaće i podršku navijača, što im je dodatni stimulans i otežavajuća okolnost za nas, ali mi dolazimo sa ciljem da pobedimo. Gledajući poslednje tri utakmice, mi smo osvojili isto bodova koliko i oni, a u Elbasanu smo pokazali da možemo dobro da igramo. U Beogradu se nadamo dobrom rezultatu", rekao je Daja novinarima u Beogradu.

Partizan ima kvalitetniji sastav na papiru, a imaće i podršku navijača.

"To im daje prednost, ali i im stvara i pritisak. Moramo da igramo pažljivo, kao i do sada. Znamo Partizan, znamo i njihove glavne akcije. Istina je da će biti teško, ali ne i nemoguće pobediti", rekao je Daja.

Trener zna šta da očekuje od rivala.

"Protivnik sada neće morati da prolazi kroz fazu prilagođavanja, kao u prvom meču. Očekujemo da krenu agresivno od početka. Mi moramo da budemo mirni da bismo prevazišli teškoće", rekao je Daja.

Neizbežno je bilo pitanje o Fljamurtariju, koji je pre 30 godina uspeo u dvomeču da izbaci Partizan i to je bio poslednji put da je tim iz Albanije uspeo da iz Beograda prođe dalje. Drugo je, naravno, bilo o incidentima i nacionalizmu.

"Fokus treba pre svega da bude na sportskom aspektu. Mi smo ovde došli da odigramo utakmicu, nadam se da će nam protivnik uzvratiti gostoprimstvo koje smo mi njima ukazali. Neka sutra fudbal govori svoje, a ostalo se ne tiče ni nas, ni protivnika", rekao je trener lidera albanskog prvenstva i nadovezao se:

"Što se tiče Fljamurtarija, on je tada teško prošao, ali ne može se govoriti o sličnostima, mnogo se sport promenio tada. Moramo se uzdati i u faktor sreće. Moramo biti svesni naših ciljeva, ali znamo da će utakmica biti teška", rekao je Daja, koji nema problema sa povredama za meč u koji njegov tim ulazi sa serijom od četiri meča bez pobede u Evropi.

"UEFA ne mogu da komentarišem"

Predsednik Partizana Milorad Vučelić istakao je posle meča u Elbasanu da je Partizan sjajno dočekan u Albaniji i da će im crno-beli uzvratiti gostoprimstvo. Uprkos tome, UEFA je kaznila Skenderbeg jednom utakmicom bez prisustva navijača jer su vređali Srbe na tom meču. "Ja ne mogu i ne želim da komentarišem odluke UEFA, to je posao nekih drugih ljudi u klubu. Jedino što ja mogu da kažem je da bih želeo da u Beogradu budemo lepo ugošćeni".

Tvrd orah

Skenderbeg je osnovan 1925. godine, ali je do danas zabeležio samo 34 nastupa u UEFA takmičenjima i ima skor od 12-8-15. "Vukovi" su na gostovanjima pobedili samo Sant Juliju iz Andore i Milsami iz Moldavije, ali su zato letos odigrali nerešeno i sa Dinamom u Zagrebu i sa Kairatom u Almatiju.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar