Спријечен унос дрона у Србију

Српска полиција и цариници спријечили су, на граничном прелазу Прешево, тројицу албанских држављана да уђу у Србију, јер им је у аутомобилу пронађен дрон за који нису имали неопходну документацију.

Србија 01.11.2017 | 18:30
Спријечен унос  дрона у Србију
Како преносе "Новости", позивајући се на неименоване изворе, током рутинске контроле, летјелица са даљинским управљачем откривена је у простору за резервни точак и није имала царинску декларацију. Тројица Албанаца навела су да путују у Београд због пословних обавеза, али је та прича српским оперативцима била сумњива, поготово што су дрон скривали.

"Нису хтели да нам кажу зашто са собом носе дрон, а имајући у виду да се сутра у Београду игра утакмица високог ризика између Партизана и Скендербега, одлучили смо да албанским држављанима не дозволимо улазак у нашу земљу. Осим тога, за дрон нису поседовали одговарајућу документацију", наводи извор "Новости".

Оваква реакција полиције никако не треба да чуди јер су још свјеже мучне слике са стадиона у Хумској октобра 2014. године, када се током утакмице између селекција Србије и Албаније изнад терена појавио дрон са злокобном заставом "велике Албаније", што је осим тензија на трибинама и међу играчима изазвало и вишедневни дипломатски рат Београда и Тиране. 

У жељи да се спријече сличне провокације, Министарство унутрашњих послова и Безбедносно- информативна агенција предузимају све неопходне мјере како би меч у Лиги Европе протекао без инцидената.

Извор: Новости

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Романија

01.11.2017 18:02

То ти је шипачка организација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комедија

01.11.2017 18:34

Требали су им дрон о главу поломит.

Name

бајкер

03.11.2017 09:16

Ма Ста се бојите дрона имате мигове и антонове