Spriječen unos drona u Srbiju

Srpska policija i carinici spriječili su, na graničnom prelazu Preševo, trojicu albanskih državljana da uđu u Srbiju, jer im je u automobilu pronađen dron za koji nisu imali neophodnu dokumentaciju.

Srbija 01.11.2017 | 18:30
Spriječen unos  drona u Srbiju
Kako prenose "Novosti", pozivajući se na neimenovane izvore, tokom rutinske kontrole, letjelica sa daljinskim upravljačem otkrivena je u prostoru za rezervni točak i nije imala carinsku deklaraciju. Trojica Albanaca navela su da putuju u Beograd zbog poslovnih obaveza, ali je ta priča srpskim operativcima bila sumnjiva, pogotovo što su dron skrivali.

"Nisu hteli da nam kažu zašto sa sobom nose dron, a imajući u vidu da se sutra u Beogradu igra utakmica visokog rizika između Partizana i Skenderbega, odlučili smo da albanskim državljanima ne dozvolimo ulazak u našu zemlju. Osim toga, za dron nisu posedovali odgovarajuću dokumentaciju", navodi izvor "Novosti".

Ovakva reakcija policije nikako ne treba da čudi jer su još svježe mučne slike sa stadiona u Humskoj oktobra 2014. godine, kada se tokom utakmice između selekcija Srbije i Albanije iznad terena pojavio dron sa zlokobnom zastavom "velike Albanije", što je osim tenzija na tribinama i među igračima izazvalo i višednevni diplomatski rat Beograda i Tirane. 

U želji da se spriječe slične provokacije, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Bezbednosno- informativna agencija preduzimaju sve neophodne mjere kako bi meč u Ligi Evrope protekao bez incidenata.

Izvor: Novosti

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Romanija

01.11.2017 18:02

To ti je šipačka organizacija.

ODGOVORITE
Name

Komedija

01.11.2017 18:34

Trebali su im dron o glavu polomit.

Name

bajker

03.11.2017 09:16

Ma Sta se bojite drona imate migove i antonove