ДРОН ПАО: Албанци опет планирали прекид меча?!

Полицајци и цариници спречили су данас, на граничном прелазу Прешево, тројицу држављана Албаније да уђу у Србију, пошто им је у аутомобилу пронађен дрон за који нису имали неопходну документацију.

Фудбал 01.11.2017 | 20:15
ДРОН ПАО: Албанци опет планирали прекид меча?!
Током рутинске контроле, летелица са даљинским управљачем откривена је у простору за резерни точак и није имала царинску декларацију, пишу "Вечерње новости".

Тројица Албанаца навела су да путују у Београд због пословних обавеза, али је та прича нашим оперативцима била сумњива, поготово што су дрон скривали.

"Нису хтели да нам кажу зашто са собом носе дрон, а имајући у виду да се сутра у Београду игра утакмица високог ризика између Партизана и Скендербега, одлучили смо да албанским држављанима не дозволимо улазак у нашу земљу. Осим тога, за дрон нису поседовали одговарајућу документацију", наводи извор "Новости".

Наравно, за сада нема доказа да су они заиста желели да поново пусте дрон изнад стадиона Партизана, а и питање је како би успели с обзиром на то да је клуб у договору са полицијом предузео све мере да не буде ни најмањег инцидента, а око стадиона на Топчидерском брду биће постављена три прстена пред улазак на објекат.

У октобру 2014. године на стадиону Партизана се током утакмице између селекција Србије и Албаније изнад терена појавио дрон са заставом "велике Албаније", што је, осим тензија на трибинама и међу играчима, изазвало и вишедневни дипломатски рат Београда и Тиране.

Утакмица је прекинута, а последице је сносила Србија којој су одузета три бода, што је практично значио и крај надања да ће се пласирати на Европско првенство.

У жељи да се спрече сличне провокације, Министарство унутрашњих послова и Безбедносно-информативна агенција предузимају све неопходне мере како би сутрашњи меч у лиги Европе протекао без инцидената, пише лист.

Утакмица у Лиги Европе између Партизана и Скендербега, која ће бити одиграна у четвртак увече у Београду, и питање безбедности и организације овог спортског догађаја, приморала је челнике српског шампиона да учине све да инциденти буду избенути.

Партизан је предузео низ мера, укључујући и прилично ригорозне услове уласка на стадион (три прстена пред улазак на стадион, показивање улазнице уз личну карту), као и постављање стотинак камера ОКО целог стадиона.

Конференција за новинаре уочи утакмице обиловала је питањима управо у вези са безбедношћу, а не са фудбалом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар