DRON PAO: Albanci opet planirali prekid meča?!

Policajci i carinici sprečili su danas, na graničnom prelazu Preševo, trojicu državljana Albanije da uđu u Srbiju, pošto im je u automobilu pronađen dron za koji nisu imali neophodnu dokumentaciju.

Fudbal 01.11.2017 | 20:15
DRON PAO: Albanci opet planirali prekid meča?!
Tokom rutinske kontrole, letelica sa daljinskim upravljačem otkrivena je u prostoru za rezerni točak i nije imala carinsku deklaraciju, pišu "Večernje novosti".

Trojica Albanaca navela su da putuju u Beograd zbog poslovnih obaveza, ali je ta priča našim operativcima bila sumnjiva, pogotovo što su dron skrivali.

"Nisu hteli da nam kažu zašto sa sobom nose dron, a imajući u vidu da se sutra u Beogradu igra utakmica visokog rizika između Partizana i Skenderbega, odlučili smo da albanskim državljanima ne dozvolimo ulazak u našu zemlju. Osim toga, za dron nisu posedovali odgovarajuću dokumentaciju", navodi izvor "Novosti".

Naravno, za sada nema dokaza da su oni zaista želeli da ponovo puste dron iznad stadiona Partizana, a i pitanje je kako bi uspeli s obzirom na to da je klub u dogovoru sa policijom preduzeo sve mere da ne bude ni najmanjeg incidenta, a oko stadiona na Topčiderskom brdu biće postavljena tri prstena pred ulazak na objekat.

U oktobru 2014. godine na stadionu Partizana se tokom utakmice između selekcija Srbije i Albanije iznad terena pojavio dron sa zastavom "velike Albanije", što je, osim tenzija na tribinama i među igračima, izazvalo i višednevni diplomatski rat Beograda i Tirane.

Utakmica je prekinuta, a posledice je snosila Srbija kojoj su oduzeta tri boda, što je praktično značio i kraj nadanja da će se plasirati na Evropsko prvenstvo.

U želji da se spreče slične provokacije, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativna agencija preduzimaju sve neophodne mere kako bi sutrašnji meč u ligi Evrope protekao bez incidenata, piše list.

Utakmica u Ligi Evrope između Partizana i Skenderbega, koja će biti odigrana u četvrtak uveče u Beogradu, i pitanje bezbednosti i organizacije ovog sportskog događaja, primorala je čelnike srpskog šampiona da učine sve da incidenti budu izbenuti.

Partizan je preduzeo niz mera, uključujući i prilično rigorozne uslove ulaska na stadion (tri prstena pred ulazak na stadion, pokazivanje ulaznice uz ličnu kartu), kao i postavljanje stotinak kamera OKO celog stadiona.

Konferencija za novinare uoči utakmice obilovala je pitanjima upravo u vezi sa bezbednošću, a ne sa fudbalom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar