Фото-сјећање...

Како је пре 10 година Wорлд соццер рангирао 50 најталентованијих играча света. . .  И где су они сада, ко је успео, а ко пропао. . .

Фудбал 02.11.2017 | 23:45
Фото-сјећање...
Познати магазин Wорлд соццер једном годишње објављује листу 50 најперспективнијих фудбалера на свету. Испред вас, међутим, није актуелна листа, већ један попис стар тачно десет година и лепо фото-сећање које може да послужи као тест стручности људи који се баве овом рубриком. 

Логично, на листи коју ћете видети има озбиљних "погодака", попут Герета Бејла, Анхела Ди Марије, Карима Бенземе, Серхија Агуера, Тонија Кроса, Ивана Ракитића, међутим има и огромних промашаја, поготово на високим позицијама. 

Тако нас ова листа враћа у прошлост и сећа на прворангираног Садика Адамса, рецимо. Сећате га се? Био је у Атлетико Мадриду као 17-годишњак, после дошао у нашу Војводину, али није се снашао и убрзо је почео да лута по свету. Данас је у својој домовини Гани, игра са Асанте Котоко и није чак ни најбољи играч тамошње лиге. 

На месту број два нашао се Исмаил Аисати, велика нада ПСВ-а и Ајакса. Он је направио нешто бољу каријеру, али далеко од оне коју су му предвиђали, наравно. Сада је турској Алањи. 

Поменућемо још само неке. Бразилац Абдерсон скупо је плаћен Порту, дошао је у Манчестер Јунајтед као тинејџерски суперстар, а онда се потпуно "распао". Херардо Бруна из Ливерпула није чак ни осетио премијерлигашки барут. Данас игра у Канади... 

Таквих је на десетине. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар