Foto-sjećanje...

Kako je pre 10 godina World soccer rangirao 50 najtalentovanijih igrača sveta. . .  I gde su oni sada, ko je uspeo, a ko propao. . .

Fudbal 02.11.2017 | 23:45
Foto-sjećanje...
Poznati magazin World soccer jednom godišnje objavljuje listu 50 najperspektivnijih fudbalera na svetu. Ispred vas, međutim, nije aktuelna lista, već jedan popis star tačno deset godina i lepo foto-sećanje koje može da posluži kao test stručnosti ljudi koji se bave ovom rubrikom. 

Logično, na listi koju ćete videti ima ozbiljnih "pogodaka", poput Gereta Bejla, Anhela Di Marije, Karima Benzeme, Serhija Aguera, Tonija Krosa, Ivana Rakitića, međutim ima i ogromnih promašaja, pogotovo na visokim pozicijama. 

Tako nas ova lista vraća u prošlost i seća na prvorangiranog Sadika Adamsa, recimo. Sećate ga se? Bio je u Atletiko Madridu kao 17-godišnjak, posle došao u našu Vojvodinu, ali nije se snašao i ubrzo je počeo da luta po svetu. Danas je u svojoj domovini Gani, igra sa Asante Kotoko i nije čak ni najbolji igrač tamošnje lige. 

Na mestu broj dva našao se Ismail Aisati, velika nada PSV-a i Ajaksa. On je napravio nešto bolju karijeru, ali daleko od one koju su mu predviđali, naravno. Sada je turskoj Alanji. 

Pomenućemo još samo neke. Brazilac Abderson skupo je plaćen Portu, došao je u Mančester Junajted kao tinejdžerski superstar, a onda se potpuno "raspao". Herardo Bruna iz Liverpula nije čak ni osetio premijerligaški barut. Danas igra u Kanadi... 

Takvih je na desetine. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar