ЛЕ: ''Лондон цаллинг'' - Црвена звезда и меч сезоне!

Екипа Црвене звезде спремна је за сигурно најтежи и највећи испит у сезони – гостовање Арсеналу у Лондону.

Фудбал 01.11.2017 | 19:45
ЛЕ: ''Лондон цаллинг'' - Црвена звезда и меч сезоне!
Тим Владана Милојевића одрадио је у уторак последњи тренинг и сви осим Ненада Милијаша, који је остао у Београду због порађаја супруге, односно суспендованог Милана Родића, спремни су да истрче на траву Емирејтса у четвртак од 21.05.

Звезда у дуел четвртог кола Лиге Европе улази управо после пораза од 'Тобџија', које су пре четрнаест дана славиле минималним резултатом у Београду. 

Српски вицешампион и даље има добре изгледе да се нађе у нокаут фази најмасовнијег европског такмичења, пошто дели друго место на табели са БАТЕ Борисовим са четири бода, лондонски тим има девет на чеку групе Х, док је последње пласирани Келн и даље без бодова. 

"Ово јесте сигурно најатрактивнији противник са којим играмо, али ако презимимо у Европи биће још таквих. Пред нама је веома тешка утакмица, сви знамо каква је екипа Арсенал. Нисам до сада у каријери имао прилике да играм ни приближно против тако јаког противника као што је Арсенал, сигурно је за мене лично то велики изазов. Једва чекам да почне утакмица. Пред сваки сусрет код мене је присутна одређена доза позитивне треме, то ме покреће и сугуран сам да ће и сада бити исти случај", рекао је Звездин универзакац Марко Гобељић. 

Екипа Арсена Венгера победила је на крцатој Маракани прелепим голом Оливијеа Жируа у самом финишу сусрета, али домаћин сигурно и даље жали за шансама Немање Радоњића и пречке Ричмонда Боаћија.

Француски менаџер је пред београдску публику извео уобичајен састав када је Лига Европе у питању, осим неколицине првотимаца и оних који су повремено у најбољој постави – били су то углавном играчи из омладинског погона.

Ипак, за разлику од првог меча на голу неће бити феноменалног Петера Чеха, најзаслужнијег појединца што је мрежа гостију остала мирна, већ Давид Оспина, а вероватно ни Тија Волкота, кога ће заменити Алекс Ивоби.

Очекује се да у самом шпицу поново буде француски центарфор, одмах иза њега и Џек Вилшир, што уз додатак талентованих клинаца чини веома добру екипу.

Звезда свакако у овај сусрет улази као аутсајдер, али Милојевић сигурно неће дозволити екипи да без амбиција уђе у борбу са чланом елитног друштва Премијер лиге.

Истовремено, изузетно важан меч за расплет групе Х игра се у Немачкој, где ће Келн у истом термину дочекати белоруског шампионата.

Биће ово четврти званични меч београдских и лондонских црвено-белих, а када је последњи пут најтрофејнији српски клуб гостовао у Лондону, у реваншу треће рунде тадашњег Купа УЕФА, погодак вредан минималне победе и пролаза у четвртину финала постигао је Душан Дуле Савић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар