LE: ''London calling'' - Crvena zvezda i meč sezone!

Ekipa Crvene zvezde spremna je za sigurno najteži i najveći ispit u sezoni – gostovanje Arsenalu u Londonu.

Fudbal 01.11.2017 | 19:45
LE: ''London calling'' - Crvena zvezda i meč sezone!
Tim Vladana Milojevića odradio je u utorak poslednji trening i svi osim Nenada Milijaša, koji je ostao u Beogradu zbog porađaja supruge, odnosno suspendovanog Milana Rodića, spremni su da istrče na travu Emirejtsa u četvrtak od 21.05.

Zvezda u duel četvrtog kola Lige Evrope ulazi upravo posle poraza od 'Tobdžija', koje su pre četrnaest dana slavile minimalnim rezultatom u Beogradu. 

Srpski vicešampion i dalje ima dobre izglede da se nađe u nokaut fazi najmasovnijeg evropskog takmičenja, pošto deli drugo mesto na tabeli sa BATE Borisovim sa četiri boda, londonski tim ima devet na čeku grupe H, dok je poslednje plasirani Keln i dalje bez bodova. 

"Ovo jeste sigurno najatraktivniji protivnik sa kojim igramo, ali ako prezimimo u Evropi biće još takvih. Pred nama je veoma teška utakmica, svi znamo kakva je ekipa Arsenal. Nisam do sada u karijeri imao prilike da igram ni približno protiv tako jakog protivnika kao što je Arsenal, sigurno je za mene lično to veliki izazov. Jedva čekam da počne utakmica. Pred svaki susret kod mene je prisutna određena doza pozitivne treme, to me pokreće i suguran sam da će i sada biti isti slučaj", rekao je Zvezdin univerzakac Marko Gobeljić. 

Ekipa Arsena Vengera pobedila je na krcatoj Marakani prelepim golom Olivijea Žirua u samom finišu susreta, ali domaćin sigurno i dalje žali za šansama Nemanje Radonjića i prečke Ričmonda Boaćija.

Francuski menadžer je pred beogradsku publiku izveo uobičajen sastav kada je Liga Evrope u pitanju, osim nekolicine prvotimaca i onih koji su povremeno u najboljoj postavi – bili su to uglavnom igrači iz omladinskog pogona.

Ipak, za razliku od prvog meča na golu neće biti fenomenalnog Petera Čeha, najzaslužnijeg pojedinca što je mreža gostiju ostala mirna, već David Ospina, a verovatno ni Tija Volkota, koga će zameniti Aleks Ivobi.

Očekuje se da u samom špicu ponovo bude francuski centarfor, odmah iza njega i Džek Vilšir, što uz dodatak talentovanih klinaca čini veoma dobru ekipu.

Zvezda svakako u ovaj susret ulazi kao autsajder, ali Milojević sigurno neće dozvoliti ekipi da bez ambicija uđe u borbu sa članom elitnog društva Premijer lige.

Istovremeno, izuzetno važan meč za rasplet grupe H igra se u Nemačkoj, gde će Keln u istom terminu dočekati beloruskog šampionata.

Biće ovo četvrti zvanični meč beogradskih i londonskih crveno-belih, a kada je poslednji put najtrofejniji srpski klub gostovao u Londonu, u revanšu treće runde tadašnjeg Kupa UEFA, pogodak vredan minimalne pobede i prolaza u četvrtinu finala postigao je Dušan Dule Savić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar