ЛШ: ПСЖ 17:0, Свилару горак укус, Барси доста и реми!

Фудбалери Пари Сен Жермена, Бајерна, Манчестер јунајтеда и Барселоне прошли су у осмину финала Лиге шампиона већ после четири одиграна кола.  Челсију плаво испод очију: Ова Рома је хит Лиге шампиона! Врата осмине финала Римљанима отворио и Атлетико, који је код куће ремизирао са Карабагом.  Свилар у центру пажње на Олд Трафорду, Јунајтед, ПСЖ, Бајерн и Јуве ће даље, Курзава као да је Нејмар! Рафал Пари Сен Жермена, ЦСКА оживео у Базелу, Барса није победила Олимпијакос.

Фудбал 31.10.2017 | 23:10
ЛШ: ПСЖ 17:0, Свилару горак укус, Барси доста и реми!
Прве три наведене екипе оствариле су тријумфе, док је Барселона одиграла без голова на гостовању Олимпијакосу, али је упркос томе прошла даље.

Екипа Ернестеа Валвердеа, коју је Силвио Прото херојски зауставио на стадиону ‘Јоргос Караискакис’, профитирала је од ремија Јувентуса и Спортинга, пошто су Португалци остали на шест бодова испод Каталонаца. 

Саша Здјелар није играо за Олимпијакос због повреде, Урош Ђурђевић је одиграо последњих десетак минута, док је Јагош Вуковић дуел преседео на клупи за резервне играче. 

Спортинг је на свом стадиону повео преко Цесара у првом полувремену, када је Желсон Мартинс промешао одбрану ривала, али је вредан бод 'Старој дами' донео Гонсало Игуаин десетак минута пре краја сусрета. Сада су у најбољој позицији Барса и Јувентус, који ће одмерити снаге у следећој рунди. 

Српски интернационалац Радосав Петровић добио је шансу у првом минуту надокнаде времена. 

Јунајтед је у оквиру групе А са 2:0 продужио агонију Бенфике и задржао максималан учинак, док је ЦСКА из Москве преокретом одложила славље Базела – 1:2. Једна од главних фигура био је млади голман српског порекла Миле Свилар. Он је на старту одбранио пенал Марсијалу, али је савршен деби на 'Театру снова' покварио пех у финишу полувремена.

Немања Матић је шутирао са дистанце, лопта се одбила од стативе до његових леђа и завршила у мрежи. Коначан резултат поставио је Дејли Блинд у 78. минуту са беле тачке, а Бенфики није помогао ни Љубомир Фејса док је Андрија Живковић остао на клупи.

Из групе Д два највећа фаворита већ су прошла даље – Пари Сен Жермен остварио је четврти тријумф без примљеног поготка, док је успешан био и Бајерн Минхен. Парижани су на свом терену демолирали Андерлехт резултатом 5:0, Баварци су се мучили у Глазгову против Селтика, али на крају тријумфовали са 2:1. ПСЖ је тако наставио терор у Лиги шампиона са четири тријумфа и гол разликом 17:0. На тој утакмици Урош Спајић је доживео тешку повреду, а Иван Обрадовић на терену провео свих 90 минута.

Група Ц донела нам је нови реми Атлетико Мадрида са Карабагом (1:1), којим су 'Јорганџије' вероватно и остале без осмине финала. Мичел је довео госте у вођство, да би феноменалним поготком Парти поставио коначан резултат. Атлетико је на трећој позицији у групи са само три бода, четири мање од другопласираног Челсија који је доживео дебакл на 'Олимпику' – 3:0.

Рома је на крилима двоструког стрелца Стефана Ел Шаравија декласирала је шампиона Енглеске и преузела чело табеле.

Оно што му се није догодило у Лондону, Челси је доживео само две недеље касније у Риму! Након жреба овогодишње Лиге шампиона Рома је ословљена као тим који је најлошије прошао, али се заправо испоставило да су лоше прошли Атлетико Мадрид и Челси. Плавци су вечерас у Вечном граду доживели праву катастрофу, поражени су са убедљивих 3:0, а могу да буду више него задовољни коначним резултатом, јер је Вучица после трећег поготка пропустила још неколико прилика да начисто упропасти ужасну екипу Антонија Контеа.

Награда за две сјајне утакмице, а посебну вечерашњу где је срушен велики противник, стигла је из Мадрида, где је Атлетико ремизирао са Карабагом (1:1) и клубу из Вечног града широм отворио врата осмине финала Елитног такмичења. Али јасно је да је за све ово што јој се дешава на почетку сезоне најзаслужнија сјајна екипа Еузебија ди Франческа.

Шампион Енглеске је врло амбициозно и офанзивно ушао у утакмицу. Темпераментни италијански стратег ја сав нападачки арсенал изнео на траву Олимпика, а већ у првом нападу Педро је показао да су гости у главни град Италије дошли по сва три бода. Ипак, амбиције Плаваца већ је већ у наредној акцији у корану је сасекао Стефан Ел Шарави. Популарни Ил Фараоне у потпуности је експлодирао доласком сјајног Ди Франческа, а да је тако потврдио је и својим другим поготком у 36. минуту.

Бивши стратег Сасуола овај тим Вучице експресно је научио да размишља само о голу више и не обазире се на име и снагу противника, па је Рома у другом полувремену свим силама желела да нанесе што тежи пораз енглеском шампиону. Сјајна игра домаћина крунисана је још једним феноменалним поготком Дијега Перотија у 63. минуту.

Одлични Аргентинац је само неколико минута касније пропустио прилику да након додавања одличног Едина Џека сурово згази посрнули састав освајача прошлогодишње Премијер лиге.

Вучица је практично већ једним кораком у нокаут фази такмичења, с обзиром да јој следи гостовање Атлетику, који има чак пет бодова мање, па онда меч са Карабагом у Риму, док Јорганџије поред окршаја са Ромом за две недеље, очекује и гостовање Челсију у последњем колу.

Симеонеов тим се поново обрукао против екипе из Азербејџана, која је други пут одолела пред мадридским црвено-белима. Гости су повели пет минута пре краја првог полувремена голом Мичела после прекида, док је домаћин изједначио у 56. минуту сјајним поготоком Томаса.

Карабагов бод је још већи с обзиром да је у 59. минуту због неопрезне игре изкључен Педро Енрике, али је састав Гурбана Гурбанова издржао под притиском и сачувао бод. У томе му је олакшало и искључење Савића у самој завршници.

ПСЖ и Бајерн су новим победма у групи решили питање пласмана у осмину финала Лиге шампиона, а тамо ћемо 99 одсто гледати Манчестер Јунајтед и највероватније Јувентус.

Мурињов тим гази као казнена експедиција у Лиги шампиона. Опет су савладали Бенфику и опет је у центру пажње био 17-годишњи српски голман Миле Свилар. Црвени ђаволи су славили 2:0, али им је била потребна и срећа која ни вечерас дефинитивно није била савезник Свилара као ни на оном мечу у Лисабону. Млади српски голман је прво одбранио пенал Марсијалу, али је нешто касније капитулирао после шута земљака Немање Матића који је погодио стативу али је одбијена лопта ударила Свилара у леђа и завршила у мрежи.

Касније је Свилар имао још једну запажену интервенцију када је у стопостотној шанси зауставио Марсијала. На крају је морао још једном да вади лопту из мреже. Овога пута је Јунајтед искористио пенал, али тек пошто је Мурињо променио извођача. Блинд је шутирао по средини гола и преварио младог голмана.

Са овом победом, Јунајтед још само теоретски није обезбедио осмину финала, али суштински јесте. Ко ће уз њега међу 16 најбољих, вероватно нећемо знати до последњег кола. Базел је имао у џепу осмину финала, водио на свом терену 1:0 после гола Зуфија, али је све прокоцкао. Руси су прво изједначили шмекерским голом Дзагојева, а онда их је Вернблом оживео ударцем са дистанце. Победоносним голом, Швеђанин је изједначио Армејце и Швајцарце на табели. Базел у следећем колу дочекује Јунајтед, ЦСКА игра кући са Бенфиком која је испала.

Јувентус се опасно коцкао у Лисабону, али је на крају успео да извуче оно по шта је доашо - реми (1:1). Спортинг је играо на све или ништа и повео у 20. минуту. Желсон Мартинс је измешао одбрану Старе даме, а Бруно Сезар је био егзекутор. Са победом, лисабонски Лавови би били у предности у односу на Јувентус са истим бројем бодова. И тежим распоредом... Ипак, нису издржали. Руи Патрисио је у 68. минуту на невероватан начин зауставио Игуаина, али није ништа могао 10 минута касније када је Пипита избегао офсајд замку и погодио за бод који вероватно значи и осмину финала.

Јуве може у следећем колу да бодом против Барсе овери пласман међу 16, а победом да чак преузме и прво место од Каталонаца који су вечерас разочарали. Барселона је одиграла реми без голова на гостовању слабашном Олимпијакосу и сада више није сигурна на првом месту. Иако је играла са скоро најјачим тимом и била много боља, није сломила отпор жилавих Грка којима овај бод не значи много.

Пари Сен Жермен је је још једном убедљивом победом од 5:0 над Андерлехтом обезбедио пласман у осмину финала. Уз гол разлику 17:0! Свеци су тукли из свих оружја по несрећним аутсајдерима из Брисела. Верати је начео Андерлехт после дивне акције Нејмара и Мбапеа, потом је Нејмар прелепим голом дуплирао предност, а онда је на сцену ступио неочекивани голгетер - Левин Курзава?! Леви бек Светаца је постигао хет-трик и постао први дефанзивац у историји Лиге шампиона којем је то успело! Нешто чудно се дешава са бековима Парижана ове сезоне. Десни бек Томас Меније решета мреже као да је нападач, а сада је почео и Курзава...

Поред Пари Сен Жермена, у осмину финала ће и Бајерн који се мало коцкао вечерас у Глазгову, али је победио са 2:1 и слиминисао Селтик из борбе за нокаут фазу. Шкотима остаје да против Андерлехта у Глазгову остану непоражени и да изборе Лигу Европе.

Баварци су повели голом Комана којем је претходило колективно испадање одбране Келта, али је Мекгрегор у 74. минуту донео општи транс на стадиону и оживео наде о победи и пласману у осмину финала! Ипак, Хави Мартинез је после прекида спровео лопту у мрежу за победу Бавараца и крај Селтикових надања.  

Лига шампиона – четврто коло:

А група:

Манчестер јунајтед – Бенфика 2:0 (1:0)
(Свилар 45аг, Блинд 78п)

Базел – ЦСКА Москва 1:2 (1:0)
(Гуфи 31 – Дзагоев 65, Вернблум 79)

табела: Јунајтед 12, Базел 6, ЦСКА 6, Бенфика 0

Б група:

Селтик – Бајерн Минхен 1:2 (0:1)
(Мекгрегор 74 – Коман 22, Мартинес 77)

Пари Сен Жермен – Андерлехт 5:0 (1:0)
(Верати 30, Нејмар 45+4, Курзава 53, 72, 78)

табела: ПСЖ 12, Бајерн 9, Селтик 3, Андерлехт 0

Ц група:

Рома – Челси 3:0 (1:0)
(Ел Шарави 1, 36, Пероти 63)

Атлетико Мадрид – Карабаг 1:1 (0:1)
(ПАрти 56 – Мичел 40)

табела: Рома 8, Челси 7, Атлетико 3, Карабаг 2

Д група:

Олимпијакос – Барселона 0:0 (0:0)

Спортинг – Јувентус 1:1 (1:0)
(Цесар 20 – Игуаин 79)

табела: Барселона 10, Јувентус 7, Спортинг 4, Олимпијакос 1

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар