LŠ: PSŽ 17:0, Svilaru gorak ukus, Barsi dosta i remi!

Fudbaleri Pari Sen Žermena, Bajerna, Mančester junajteda i Barselone prošli su u osminu finala Lige šampiona već posle četiri odigrana kola.  Čelsiju plavo ispod očiju: Ova Roma je hit Lige šampiona! Vrata osmine finala Rimljanima otvorio i Atletiko, koji je kod kuće remizirao sa Karabagom.  Svilar u centru pažnje na Old Trafordu, Junajted, PSŽ, Bajern i Juve će dalje, Kurzava kao da je Nejmar! Rafal Pari Sen Žermena, CSKA oživeo u Bazelu, Barsa nije pobedila Olimpijakos.

Fudbal 31.10.2017 | 23:10
LŠ: PSŽ 17:0, Svilaru gorak ukus, Barsi dosta i remi!
Prve tri navedene ekipe ostvarile su trijumfe, dok je Barselona odigrala bez golova na gostovanju Olimpijakosu, ali je uprkos tome prošla dalje.

Ekipa Ernestea Valverdea, koju je Silvio Proto herojski zaustavio na stadionu ‘Jorgos Karaiskakis’, profitirala je od remija Juventusa i Sportinga, pošto su Portugalci ostali na šest bodova ispod Katalonaca. 

Saša Zdjelar nije igrao za Olimpijakos zbog povrede, Uroš Đurđević je odigrao poslednjih desetak minuta, dok je Jagoš Vuković duel presedeo na klupi za rezervne igrače. 

Sporting je na svom stadionu poveo preko Cesara u prvom poluvremenu, kada je Želson Martins promešao odbranu rivala, ali je vredan bod 'Staroj dami' doneo Gonsalo Iguain desetak minuta pre kraja susreta. Sada su u najboljoj poziciji Barsa i Juventus, koji će odmeriti snage u sledećoj rundi. 

Srpski internacionalac Radosav Petrović dobio je šansu u prvom minutu nadoknade vremena. 

Junajted je u okviru grupe A sa 2:0 produžio agoniju Benfike i zadržao maksimalan učinak, dok je CSKA iz Moskve preokretom odložila slavlje Bazela – 1:2. Jedna od glavnih figura bio je mladi golman srpskog porekla Mile Svilar. On je na startu odbranio penal Marsijalu, ali je savršen debi na 'Teatru snova' pokvario peh u finišu poluvremena.

Nemanja Matić je šutirao sa distance, lopta se odbila od stative do njegovih leđa i završila u mreži. Konačan rezultat postavio je Dejli Blind u 78. minutu sa bele tačke, a Benfiki nije pomogao ni Ljubomir Fejsa dok je Andrija Živković ostao na klupi.

Iz grupe D dva najveća favorita već su prošla dalje – Pari Sen Žermen ostvario je četvrti trijumf bez primljenog pogotka, dok je uspešan bio i Bajern Minhen. Parižani su na svom terenu demolirali Anderleht rezultatom 5:0, Bavarci su se mučili u Glazgovu protiv Seltika, ali na kraju trijumfovali sa 2:1. PSŽ je tako nastavio teror u Ligi šampiona sa četiri trijumfa i gol razlikom 17:0. Na toj utakmici Uroš Spajić je doživeo tešku povredu, a Ivan Obradović na terenu proveo svih 90 minuta.

Grupa C donela nam je novi remi Atletiko Madrida sa Karabagom (1:1), kojim su 'Jorgandžije' verovatno i ostale bez osmine finala. Mičel je doveo goste u vođstvo, da bi fenomenalnim pogotkom Parti postavio konačan rezultat. Atletiko je na trećoj poziciji u grupi sa samo tri boda, četiri manje od drugoplasiranog Čelsija koji je doživeo debakl na 'Olimpiku' – 3:0.

Roma je na krilima dvostrukog strelca Stefana El Šaravija deklasirala je šampiona Engleske i preuzela čelo tabele.

Ono što mu se nije dogodilo u Londonu, Čelsi je doživeo samo dve nedelje kasnije u Rimu! Nakon žreba ovogodišnje Lige šampiona Roma je oslovljena kao tim koji je najlošije prošao, ali se zapravo ispostavilo da su loše prošli Atletiko Madrid i Čelsi. Plavci su večeras u Večnom gradu doživeli pravu katastrofu, poraženi su sa ubedljivih 3:0, a mogu da budu više nego zadovoljni konačnim rezultatom, jer je Vučica posle trećeg pogotka propustila još nekoliko prilika da načisto upropasti užasnu ekipu Antonija Kontea.

Nagrada za dve sjajne utakmice, a posebnu večerašnju gde je srušen veliki protivnik, stigla je iz Madrida, gde je Atletiko remizirao sa Karabagom (1:1) i klubu iz Večnog grada širom otvorio vrata osmine finala Elitnog takmičenja. Ali jasno je da je za sve ovo što joj se dešava na početku sezone najzaslužnija sjajna ekipa Euzebija di Frančeska.

Šampion Engleske je vrlo ambiciozno i ofanzivno ušao u utakmicu. Temperamentni italijanski strateg ja sav napadački arsenal izneo na travu Olimpika, a već u prvom napadu Pedro je pokazao da su gosti u glavni grad Italije došli po sva tri boda. Ipak, ambicije Plavaca već je već u narednoj akciji u koranu je sasekao Stefan El Šaravi. Popularni Il Faraone u potpunosti je eksplodirao dolaskom sjajnog Di Frančeska, a da je tako potvrdio je i svojim drugim pogotkom u 36. minutu.

Bivši strateg Sasuola ovaj tim Vučice ekspresno je naučio da razmišlja samo o golu više i ne obazire se na ime i snagu protivnika, pa je Roma u drugom poluvremenu svim silama želela da nanese što teži poraz engleskom šampionu. Sjajna igra domaćina krunisana je još jednim fenomenalnim pogotkom Dijega Perotija u 63. minutu.

Odlični Argentinac je samo nekoliko minuta kasnije propustio priliku da nakon dodavanja odličnog Edina Džeka surovo zgazi posrnuli sastav osvajača prošlogodišnje Premijer lige.

Vučica je praktično već jednim korakom u nokaut fazi takmičenja, s obzirom da joj sledi gostovanje Atletiku, koji ima čak pet bodova manje, pa onda meč sa Karabagom u Rimu, dok Jorgandžije pored okršaja sa Romom za dve nedelje, očekuje i gostovanje Čelsiju u poslednjem kolu.

Simeoneov tim se ponovo obrukao protiv ekipe iz Azerbejdžana, koja je drugi put odolela pred madridskim crveno-belima. Gosti su poveli pet minuta pre kraja prvog poluvremena golom Mičela posle prekida, dok je domaćin izjednačio u 56. minutu sjajnim pogotokom Tomasa.

Karabagov bod je još veći s obzirom da je u 59. minutu zbog neoprezne igre izključen Pedro Enrike, ali je sastav Gurbana Gurbanova izdržao pod pritiskom i sačuvao bod. U tome mu je olakšalo i isključenje Savića u samoj završnici.

PSŽ i Bajern su novim pobedma u grupi rešili pitanje plasmana u osminu finala Lige šampiona, a tamo ćemo 99 odsto gledati Mančester Junajted i najverovatnije Juventus.

Murinjov tim gazi kao kaznena ekspedicija u Ligi šampiona. Opet su savladali Benfiku i opet je u centru pažnje bio 17-godišnji srpski golman Mile Svilar. Crveni đavoli su slavili 2:0, ali im je bila potrebna i sreća koja ni večeras definitivno nije bila saveznik Svilara kao ni na onom meču u Lisabonu. Mladi srpski golman je prvo odbranio penal Marsijalu, ali je nešto kasnije kapitulirao posle šuta zemljaka Nemanje Matića koji je pogodio stativu ali je odbijena lopta udarila Svilara u leđa i završila u mreži.

Kasnije je Svilar imao još jednu zapaženu intervenciju kada je u stopostotnoj šansi zaustavio Marsijala. Na kraju je morao još jednom da vadi loptu iz mreže. Ovoga puta je Junajted iskoristio penal, ali tek pošto je Murinjo promenio izvođača. Blind je šutirao po sredini gola i prevario mladog golmana.

Sa ovom pobedom, Junajted još samo teoretski nije obezbedio osminu finala, ali suštinski jeste. Ko će uz njega među 16 najboljih, verovatno nećemo znati do poslednjeg kola. Bazel je imao u džepu osminu finala, vodio na svom terenu 1:0 posle gola Zufija, ali je sve prokockao. Rusi su prvo izjednačili šmekerskim golom Dzagojeva, a onda ih je Vernblom oživeo udarcem sa distance. Pobedonosnim golom, Šveđanin je izjednačio Armejce i Švajcarce na tabeli. Bazel u sledećem kolu dočekuje Junajted, CSKA igra kući sa Benfikom koja je ispala.

Juventus se opasno kockao u Lisabonu, ali je na kraju uspeo da izvuče ono po šta je doašo - remi (1:1). Sporting je igrao na sve ili ništa i poveo u 20. minutu. Želson Martins je izmešao odbranu Stare dame, a Bruno Sezar je bio egzekutor. Sa pobedom, lisabonski Lavovi bi bili u prednosti u odnosu na Juventus sa istim brojem bodova. I težim rasporedom... Ipak, nisu izdržali. Rui Patrisio je u 68. minutu na neverovatan način zaustavio Iguaina, ali nije ništa mogao 10 minuta kasnije kada je Pipita izbegao ofsajd zamku i pogodio za bod koji verovatno znači i osminu finala.

Juve može u sledećem kolu da bodom protiv Barse overi plasman među 16, a pobedom da čak preuzme i prvo mesto od Katalonaca koji su večeras razočarali. Barselona je odigrala remi bez golova na gostovanju slabašnom Olimpijakosu i sada više nije sigurna na prvom mestu. Iako je igrala sa skoro najjačim timom i bila mnogo bolja, nije slomila otpor žilavih Grka kojima ovaj bod ne znači mnogo.

Pari Sen Žermen je je još jednom ubedljivom pobedom od 5:0 nad Anderlehtom obezbedio plasman u osminu finala. Uz gol razliku 17:0! Sveci su tukli iz svih oružja po nesrećnim autsajderima iz Brisela. Verati je načeo Anderleht posle divne akcije Nejmara i Mbapea, potom je Nejmar prelepim golom duplirao prednost, a onda je na scenu stupio neočekivani golgeter - Levin Kurzava?! Levi bek Svetaca je postigao het-trik i postao prvi defanzivac u istoriji Lige šampiona kojem je to uspelo! Nešto čudno se dešava sa bekovima Parižana ove sezone. Desni bek Tomas Menije rešeta mreže kao da je napadač, a sada je počeo i Kurzava...

Pored Pari Sen Žermena, u osminu finala će i Bajern koji se malo kockao večeras u Glazgovu, ali je pobedio sa 2:1 i sliminisao Seltik iz borbe za nokaut fazu. Škotima ostaje da protiv Anderlehta u Glazgovu ostanu neporaženi i da izbore Ligu Evrope.

Bavarci su poveli golom Komana kojem je prethodilo kolektivno ispadanje odbrane Kelta, ali je Mekgregor u 74. minutu doneo opšti trans na stadionu i oživeo nade o pobedi i plasmanu u osminu finala! Ipak, Havi Martinez je posle prekida sproveo loptu u mrežu za pobedu Bavaraca i kraj Seltikovih nadanja.  

Liga šampiona – četvrto kolo:

A grupa:

Mančester junajted – Benfika 2:0 (1:0)
(Svilar 45ag, Blind 78p)

Bazel – CSKA Moskva 1:2 (1:0)
(Gufi 31 – Dzagoev 65, Vernblum 79)

tabela: Junajted 12, Bazel 6, CSKA 6, Benfika 0

B grupa:

Seltik – Bajern Minhen 1:2 (0:1)
(Mekgregor 74 – Koman 22, Martines 77)

Pari Sen Žermen – Anderleht 5:0 (1:0)
(Verati 30, Nejmar 45+4, Kurzava 53, 72, 78)

tabela: PSŽ 12, Bajern 9, Seltik 3, Anderleht 0

C grupa:

Roma – Čelsi 3:0 (1:0)
(El Šaravi 1, 36, Peroti 63)

Atletiko Madrid – Karabag 1:1 (0:1)
(PArti 56 – Mičel 40)

tabela: Roma 8, Čelsi 7, Atletiko 3, Karabag 2

D grupa:

Olimpijakos – Barselona 0:0 (0:0)

Sporting – Juventus 1:1 (1:0)
(Cesar 20 – Iguain 79)

tabela: Barselona 10, Juventus 7, Sporting 4, Olimpijakos 1

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar