Број за хитне случајеве 112

Савјет министара утврдио је данас у Сарајеву приједлог закона о допунама Закона о комуникацијама са циљем увођења јединственог европског броја за хитне ситуације /112/ у цијелој БиХ.

Босна и Херцеговина 31.10.2017 | 15:15
Број за хитне случајеве 112
На овај начин врши се усклађивање законодавства БиХ с легислативом ЕУ у овој области, те испуњава ранија препорука Европске комисије, саопштено је из Савјета министара.

Допунама закона дефинисано је да је оператер телекомуникација дужан да омогући свим корисницима услуга бесплатне позиве, СМС поруке на јединствени европски број за хитне ситуације 112 и електронске позиве, као и позиве на друге позивне бројеве за приступ хитним службама у БиХ.

Ове услуге ће бити бесплатне с било којег телефонског уређаја, укључујући све јавне телефонске говорнице и уређаје за упућивање електронског позива.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

комсија

02.11.2017 13:19

Па господо ста опет измисљате? СтО не погледате око себе прије него несто урадите? Вас мора увјек за све присилити, Ја кад сам у БЛ рекао да је 122 накарадно и сви су то одобравали да ми моземо радити како ми хоцемо а ево сад.

ОДГОВОРИТЕ