Broj za hitne slučajeve 112

Savjet ministara utvrdio je danas u Sarajevu prijedlog zakona o dopunama Zakona o komunikacijama sa ciljem uvođenja jedinstvenog evropskog broja za hitne situacije /112/ u cijeloj BiH.

Bosna i Hercegovina 31.10.2017 | 15:15
Broj za hitne slučajeve 112
Na ovaj način vrši se usklađivanje zakonodavstva BiH s legislativom EU u ovoj oblasti, te ispunjava ranija preporuka Evropske komisije, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Dopunama zakona definisano je da je operater telekomunikacija dužan da omogući svim korisnicima usluga besplatne pozive, SMS poruke na jedinstveni evropski broj za hitne situacije 112 i elektronske pozive, kao i pozive na druge pozivne brojeve za pristup hitnim službama u BiH.

Ove usluge će biti besplatne s bilo kojeg telefonskog uređaja, uključujući sve javne telefonske govornice i uređaje za upućivanje elektronskog poziva.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

komsija

02.11.2017 13:19

Pa gospodo sta opet izmisljate? StO ne pogledate oko sebe prije nego nesto uradite? Vas mora uvjek za sve prisiliti, Ja kad sam u BL rekao da je 122 nakaradno i svi su to odobravali da mi mozemo raditi kako mi hocemo a evo sad.

ODGOVORITE