НАТО: "Не желимо нови хладни рат"

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг је истакао како вјерује да Алијанса треба водити дијалог с Русијом и Кином, нагласивши да не желе нови хладни рат.

Свијет 31.10.2017 | 19:04
НАТО: "Не желимо нови хладни рат"
"Вјерујемо у дијалог јер не желимо нови хладни рат", истакао је Столтенберг током посјете Јапану гдје се састао с јапанским премијером Шинзом Абеом.

Нагласио је и како снажно подржава Вијеће НАТО - Русија, додајући да у НАТО-у немају намјеру да Русију и Кину оставе у изолацији, напомињући како се Алијанса снажно противи трци у наоружавању.

"Русија је наш сусјед. Чак и када имамо различита мишљења, требамо сјести и ријешити проблеме", казао је Столтенберг.

На крају је нагласио како ракетни и нуклеарни програм Сјеверне Кореје представља глобалну пријетњу која, како је рекао, захтијева глобални одговор.

"Сјеверна Кореја мора одустати од нуклеарног и балистичког програма", истакао је генерални секретар НАТО-а.

Додао је како се слаже са премијером Јапана о томе да је потребан снажнији притисак међународне заједнице како би се проблем са Сјеверном Корејом ријешио мирним путем.

Нагласио је да је током састанка донесена одлука да НАТО продуби сарадњу са Јапаном у области безбједности, сајбер напада и борбе против тероризма.

(Анадолија)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Неђо.31.Октобар.2017

31.10.2017 18:27

Столтенбер је обична,п...а.Није Русија као за време владавине ,Јелцина г Путин је зањи тата мата.Дао им је да добро промислију ским имају посла.Амери су лопови највћи на свету.Амери кад подпишу неко обећање на папиру ,недржију се подписа а камо ли на реч.Највећи су паразити на свету.Живе на рачун туђих држава.ЗАВАДИ,ВЛАДАЈ ПА КРАДИ.Живео краљ,Путин таквога потребује,Србија и Р Српска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гебелс

01.11.2017 13:04

Столтенберг је Гебелс Четвртог рајха који прича како се "Русија приближила НАТО-у па тако постала пријетња за исти". То ме подсјећа на виц из мог краја: Пијандура се наслонила на кућу домаћина и пиш@. Изађе домаћин и пита га, зашто то ради на том мјесту. А пијандура одговара "Па што си саградио кућу гдје ја пиш@м".

Name

Просло вријеме

31.10.2017 20:27

Ко вјерује НАТО алијанси кад ни један договор није испостовала??? Запад се истросио па висе не зна ни ста ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазови

01.11.2017 07:03

Е да може сутра би раскомадали Русију и покупили ресурсе,да се даље богате на тудји рачун.Али сад је ситуација мало друкчија.Смета им Путин.Инаце Русија је пуна издајника и шпијуна као и Србија,само су утисани и немоћни.Запад шаље паре жестоко али нема резултата.И небило их.

ОДГОВОРИТЕ