NATO: "Ne želimo novi hladni rat"

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je istakao kako vjeruje da Alijansa treba voditi dijalog s Rusijom i Kinom, naglasivši da ne žele novi hladni rat.

Svijet 31.10.2017 | 19:04
NATO: "Ne želimo novi hladni rat"
"Vjerujemo u dijalog jer ne želimo novi hladni rat", istakao je Stoltenberg tokom posjete Japanu gdje se sastao s japanskim premijerom Šinzom Abeom.

Naglasio je i kako snažno podržava Vijeće NATO - Rusija, dodajući da u NATO-u nemaju namjeru da Rusiju i Kinu ostave u izolaciji, napominjući kako se Alijansa snažno protivi trci u naoružavanju.

"Rusija je naš susjed. Čak i kada imamo različita mišljenja, trebamo sjesti i riješiti probleme", kazao je Stoltenberg.

Na kraju je naglasio kako raketni i nuklearni program Sjeverne Koreje predstavlja globalnu prijetnju koja, kako je rekao, zahtijeva globalni odgovor.

"Sjeverna Koreja mora odustati od nuklearnog i balističkog programa", istakao je generalni sekretar NATO-a.

Dodao je kako se slaže sa premijerom Japana o tome da je potreban snažniji pritisak međunarodne zajednice kako bi se problem sa Sjevernom Korejom riješio mirnim putem.

Naglasio je da je tokom sastanka donesena odluka da NATO produbi saradnju sa Japanom u oblasti bezbjednosti, sajber napada i borbe protiv terorizma.

(Anadolija)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Neđo.31.Oktobar.2017

31.10.2017 18:27

Stoltenber je obična,p...a.Nije Rusija kao za vreme vladavine ,Jelcina g Putin je zanji tata mata.Dao im je da dobro promisliju skim imaju posla.Ameri su lopovi najvći na svetu.Ameri kad podpišu neko obećanje na papiru ,nedržiju se podpisa a kamo li na reč.Najveći su paraziti na svetu.Žive na račun tuđih država.ZAVADI,VLADAJ PA KRADI.Živeo kralj,Putin takvoga potrebuje,Srbija i R Srpska.

ODGOVORITE
Name

Гебелс

01.11.2017 13:04

Столтенберг је Гебелс Четвртог рајха који прича како се "Русија приближила НАТО-у па тако постала пријетња за исти". То ме подсјећа на виц из мог краја: Пијандура се наслонила на кућу домаћина и пиш@. Изађе домаћин и пита га, зашто то ради на том мјесту. А пијандура одговара "Па што си саградио кућу гдје ја пиш@м".

Name

Proslo vrijeme

31.10.2017 20:27

Ko vjeruje NATO alijansi kad ni jedan dogovor nije ispostovala??? Zapad se istrosio pa vise ne zna ni sta radi.

ODGOVORITE
Name

Lazovi

01.11.2017 07:03

E da može sutra bi raskomadali Rusiju i pokupili resurse,da se dalje bogate na tudji račun.Ali sad je situacija malo drukčija.Smeta im Putin.Inace Rusija je puna izdajnika i špijuna kao i Srbija,samo su utisani i nemoćni.Zapad šalje pare žestoko ali nema rezultata.I nebilo ih.

ODGOVORITE