"Удар" на Србију као на Украјину

Мешање у унутрашња питања Србије представља наставак притисака САД на Београд да направи избор између сарадње са Русијом и Европском унијом, каже министар спољних послова Русије Сергеј Лавров, преноси "Спутњик".

Србија 31.10.2017 | 17:23
"Удар" на Србију као на Украјину
"Недавно је у Србији боравио заменик државног секретара САД Брајан Хојт Ји, који је рекао да Београд мора да направи избор – или ЕУ или Русија, као да је немогуће имати пријатељске односе и са једном и са другом страном, као и да Америка апсолутно подржава европски избор Србије. Зар то није мешање у унутрашња питања једне земље?", упитао је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

Наводи се да је он подсетио да су сличне изјаве стизале и из ЕУ 2004. године када се у Кијеву одвијао први "Мајдан".

"Тада је и Украјини речено да мора да направи избор – или са Русијом или са Европом", додао је Лавров.

Подсећа се да је високи званичник Стејт департмента Брајан Хојт Ји изјавио у Београду да земље које желе чланство у ЕУ морају то јасно да покажу.

"Земље које желе да уђу у ЕУ морају јасно да покажу ту одлуку. Не можете седети на две столице, нарочито ако су тако далеко", рекао је Ји.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

@&@

31.10.2017 17:20

Ма који Брајан Хојт Ји, је ли то онај сто му је један недавно поруцио: "Ј... ми се за ...".

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

31.10.2017 17:25

"Преноси "Спутњик"! Све је казано, паметном доста!

ОДГОВОРИТЕ
Name

@075

01.11.2017 19:00

Спутњик је дакле лош медиј али зато вјерујеш СНН-у, ВВЦ-ју, Војс оф Америца, Ал Гејзира. То су медији који само шире истину.

Name

Луд-Збуњен-Ненормалан

31.10.2017 18:49

Највеци Америцки савезник Велика Британија напуста Е.У..Америка није цланица Е.У. а гура Србију у исту.Ста бих на ово рекао Изет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Израелац

31.10.2017 18:57

Које спиновање.. хахаха овај Лавров је супер са Трампом.. цијела та екипа је уз Вуцица и њему је неугодно у овом тренутну. сад Лавров прицом покрива Вуцица и спинује у његову корист сто знаци да је Милорад надрљао ако не одради оно сто му је рецено... све у свему то нам говори да бице боље у сваком слуцају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Израелац

31.10.2017 19:02

Наравно да се не мозе сједити на двије столице, него на једној и то својој... Србија би требала бити самостална земља без ицијег утицаја , а модел функционисања србије је вец договорен на правном и економском нивоу и он треба да прати запад.. јер је србија у Европи физицки и мора да има социјалне и економске односе са сусједима. сто знаци не мозе да буде руски дрзавни модел кад они ни немају модел уредјења него су у транзицији ко и балкан , само су се мало боље снасли јер су огромни и имају ресурсе. Знаци одуговлацење са ЕУ комуникацијама је тотално самоубиство...

ОДГОВОРИТЕ