"Udar" na Srbiju kao na Ukrajinu

Mešanje u unutrašnja pitanja Srbije predstavlja nastavak pritisaka SAD na Beograd da napravi izbor između saradnje sa Rusijom i Evropskom unijom, kaže ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, prenosi "Sputnjik".

Srbija 31.10.2017 | 17:23
"Udar" na Srbiju kao na Ukrajinu
"Nedavno je u Srbiji boravio zamenik državnog sekretara SAD Brajan Hojt Ji, koji je rekao da Beograd mora da napravi izbor – ili EU ili Rusija, kao da je nemoguće imati prijateljske odnose i sa jednom i sa drugom stranom, kao i da Amerika apsolutno podržava evropski izbor Srbije. Zar to nije mešanje u unutrašnja pitanja jedne zemlje?", upitao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Navodi se da je on podsetio da su slične izjave stizale i iz EU 2004. godine kada se u Kijevu odvijao prvi "Majdan".

"Tada je i Ukrajini rečeno da mora da napravi izbor – ili sa Rusijom ili sa Evropom", dodao je Lavrov.

Podseća se da je visoki zvaničnik Stejt departmenta Brajan Hojt Ji izjavio u Beogradu da zemlje koje žele članstvo u EU moraju to jasno da pokažu.

"Zemlje koje žele da uđu u EU moraju jasno da pokažu tu odluku. Ne možete sedeti na dve stolice, naročito ako su tako daleko", rekao je Ji.

(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

@&@

31.10.2017 17:20

Ma koji Brajan Hojt Ji, je li to onaj sto mu je jedan nedavno porucio: "J... mi se za ...".

ODGOVORITE
Name

075

31.10.2017 17:25

"Prenosi "Sputnjik"! Sve je kazano, pametnom dosta!

ODGOVORITE
Name

@075

01.11.2017 19:00

Спутњик је дакле лош медиј али зато вјерујеш СНН-у, ВВЦ-ју, Војс оф Америца, Ал Гејзира. То су медији који само шире истину.

Name

Lud-Zbunjen-Nenormalan

31.10.2017 18:49

Najveci Americki saveznik Velika Britanija napusta E.U..Amerika nije clanica E.U. a gura Srbiju u istu.Sta bih na ovo rekao Izet.

ODGOVORITE
Name

Izraelac

31.10.2017 18:57

Koje spinovanje.. hahaha ovaj Lavrov je super sa Trampom.. cijela ta ekipa je uz Vucica i njemu je neugodno u ovom trenutnu. sad Lavrov pricom pokriva Vucica i spinuje u njegovu korist sto znaci da je Milorad nadrljao ako ne odradi ono sto mu je receno... sve u svemu to nam govori da bice bolje u svakom slucaju

ODGOVORITE
Name

Izraelac

31.10.2017 19:02

Naravno da se ne moze sjediti na dvije stolice, nego na jednoj i to svojoj... Srbija bi trebala biti samostalna zemlja bez icijeg uticaja , a model funkcionisanja srbije je vec dogovoren na pravnom i ekonomskom nivou i on treba da prati zapad.. jer je srbija u Evropi fizicki i mora da ima socijalne i ekonomske odnose sa susjedima. sto znaci ne moze da bude ruski drzavni model kad oni ni nemaju model uredjenja nego su u tranziciji ko i balkan , samo su se malo bolje snasli jer su ogromni i imaju resurse. Znaci odugovlacenje sa EU komunikacijama je totalno samoubistvo...

ODGOVORITE