Анализа: Могао би ово да буде Звездин новембар!

Утакмице код куће против Бамберга и Басконије одлична су шанса за нове евролигашке радости.

Кошарка 01.11.2017 | 21:30
Анализа: Могао би ово да буде Звездин новембар!
Октобар је био ватрено крштење, Црвена звезда је добро прошла. У Евролиги и више него добро пошто је дошла до две победе из четири меча. Да је било среће у Каунасу, говорили бисмо о фантастичном скору 3-1.

Меч за МЗТ-ом у АБА лиги отворио је нови мини-циклус и практично био увод за оно што следи у новембру. А следе утакмице у којима Звезда може много да профитира у Евролиги. Већ 2. новембра у Београд долази Бросе Бамберг, потом следи гостовање Уникахи, па у Београд стиже ЦСКА, потом следи гостовање Олимпијакосу и на крају Басконија гостује у главном граду Србије.

На прву лопту рекло би се да Звезда има добар распоред у месецу који следи. И можда шансу да нову сезону зачини толико да буде још укуснија. Утакмице код куће против Бамберга и Басконије делују као изузетно добре да се однесу победе, на пример.

Тим Андрее Тринкијерија је слабији него прошле сезоне док је добро што Басконија долази на гостовање Звезди што пре јер је тај тим у великим проблемима. Пабло Приђони је отишао, а питање је колико ће све до 23. новембра успети да уигра Педро Мартинез.

Звезда ће 10. новембра имати и гостовање Уникахи. У овом моменту тај клуб је на 14. позицији са скором 1-3. Уникаха је показала да може да одигра сјајан меч и добије Фенербахчеа у првом колу, али и да изгуби од Валенсије с чак 91:53. 

Да, да се потпуно распадне.

Зато ће Звезда тражити шансу у Малаги. Није то нити састав нити атмосфера које екипа Душана Алимпијевића треба нити ће се плашити. Фина прилика за скалп на страни. Тешко да ће бити много бољих.

Поред ових мечева сусрет с ЦСКА у Београду те Олимпијакосом у Грчкој сигурно нису битке у којима Звезда рачуна да ће сигурно доћи до победа, али увек може да се деси изненађење. То смо видели прошле сезоне када су Армејци положили оружје у Београдској Арени.

Све у свему, хипотетички гледано, уколико Звезда добије Бросе и Бамберг, те евентуално успе да изненади Уникаху то би био скор 3-2 у новмбру, укупно 5-4. Страховито тежак посао, али би то била исто тако страховито добра подлога за наставак сезоне.

Наравно, између свега црвено-бели имају и утакмице АБА лиге, којих ће бити само три. Али, већ прва, она 6. новембра доноси вечити дерби и то у ком ће Партизан бити гост. Биће то први такав дерби за тренера Алимпијевића али и велики број играча у црвено-белом дресу. Меч који са собом носи доста више од резултата.

Поред те утакмице Звезда дочекује ФМП 12. новембра и иде на ноге Задру 20. новембра.

Биће ово узбудљив месец за Алимпијевићеве играче. Уколико наставе на таласу победа против Макабија и убедљивог тријумфа над МЗТ-ом, могао би крај ове године да подсети на фантастична постигнућа из финиша 2016. године.

Када је Звездин мач косио великане у Београду, али и широм Старог континента.

СПИСАК УТАКМИЦА - НОВЕМБАР

ЕВРОЛИГА

2. новембар: Црвена звезда - Бросе Бамберг
10. новембар: Уникаха - Црвена звезда
15. новемар: Црвена звезда - ЦСКА
17. новембар: Олимпијакос - Црвена звезда
23. новембар: Црвена звезда - Басконија

АБА ЛИГА

6. новембар: Партизан - Црвена звезда
12. новембар: Црвена звезда - ФМП
20. новембар: Задар - Црвена звезда

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар