Analiza: Mogao bi ovo da bude Zvezdin novembar!

Utakmice kod kuće protiv Bamberga i Baskonije odlična su šansa za nove evroligaške radosti.

Košarka 01.11.2017 | 21:30
Analiza: Mogao bi ovo da bude Zvezdin novembar!
Oktobar je bio vatreno krštenje, Crvena zvezda je dobro prošla. U Evroligi i više nego dobro pošto je došla do dve pobede iz četiri meča. Da je bilo sreće u Kaunasu, govorili bismo o fantastičnom skoru 3-1.

Meč za MZT-om u ABA ligi otvorio je novi mini-ciklus i praktično bio uvod za ono što sledi u novembru. A slede utakmice u kojima Zvezda može mnogo da profitira u Evroligi. Već 2. novembra u Beograd dolazi Brose Bamberg, potom sledi gostovanje Unikahi, pa u Beograd stiže CSKA, potom sledi gostovanje Olimpijakosu i na kraju Baskonija gostuje u glavnom gradu Srbije.

Na prvu loptu reklo bi se da Zvezda ima dobar raspored u mesecu koji sledi. I možda šansu da novu sezonu začini toliko da bude još ukusnija. Utakmice kod kuće protiv Bamberga i Baskonije deluju kao izuzetno dobre da se odnesu pobede, na primer.

Tim Andree Trinkijerija je slabiji nego prošle sezone dok je dobro što Baskonija dolazi na gostovanje Zvezdi što pre jer je taj tim u velikim problemima. Pablo Priđoni je otišao, a pitanje je koliko će sve do 23. novembra uspeti da uigra Pedro Martinez.

Zvezda će 10. novembra imati i gostovanje Unikahi. U ovom momentu taj klub je na 14. poziciji sa skorom 1-3. Unikaha je pokazala da može da odigra sjajan meč i dobije Fenerbahčea u prvom kolu, ali i da izgubi od Valensije s čak 91:53. 

Da, da se potpuno raspadne.

Zato će Zvezda tražiti šansu u Malagi. Nije to niti sastav niti atmosfera koje ekipa Dušana Alimpijevića treba niti će se plašiti. Fina prilika za skalp na strani. Teško da će biti mnogo boljih.

Pored ovih mečeva susret s CSKA u Beogradu te Olimpijakosom u Grčkoj sigurno nisu bitke u kojima Zvezda računa da će sigurno doći do pobeda, ali uvek može da se desi iznenađenje. To smo videli prošle sezone kada su Armejci položili oružje u Beogradskoj Areni.

Sve u svemu, hipotetički gledano, ukoliko Zvezda dobije Brose i Bamberg, te eventualno uspe da iznenadi Unikahu to bi bio skor 3-2 u novmbru, ukupno 5-4. Strahovito težak posao, ali bi to bila isto tako strahovito dobra podloga za nastavak sezone.

Naravno, između svega crveno-beli imaju i utakmice ABA lige, kojih će biti samo tri. Ali, već prva, ona 6. novembra donosi večiti derbi i to u kom će Partizan biti gost. Biće to prvi takav derbi za trenera Alimpijevića ali i veliki broj igrača u crveno-belom dresu. Meč koji sa sobom nosi dosta više od rezultata.

Pored te utakmice Zvezda dočekuje FMP 12. novembra i ide na noge Zadru 20. novembra.

Biće ovo uzbudljiv mesec za Alimpijevićeve igrače. Ukoliko nastave na talasu pobeda protiv Makabija i ubedljivog trijumfa nad MZT-om, mogao bi kraj ove godine da podseti na fantastična postignuća iz finiša 2016. godine.

Kada je Zvezdin mač kosio velikane u Beogradu, ali i širom Starog kontinenta.

SPISAK UTAKMICA - NOVEMBAR

EVROLIGA

2. novembar: Crvena zvezda - Brose Bamberg
10. novembar: Unikaha - Crvena zvezda
15. novemar: Crvena zvezda - CSKA
17. novembar: Olimpijakos - Crvena zvezda
23. novembar: Crvena zvezda - Baskonija

ABA LIGA

6. novembar: Partizan - Crvena zvezda
12. novembar: Crvena zvezda - FMP
20. novembar: Zadar - Crvena zvezda

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar