Црнадак и Кон о јачању сарадње

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак разговарао је данас са јапанским министром Таром Коном у Токију. Како сазнаје БН телевизија, током разговора оцијењено је да БиХ и Јапан имају добре и пријатељске односе, те да су обје земље чврсто опредијељене за јачање и унапређење сарадње.

Босна и Херцеговина 31.10.2017 | 22:59
Црнадак и Кон о јачању сарадње
Министри Црнадак и Кон договорили су да ће се сарадња убудуће односити највише на економску област и нове инвестиције у БиХ.

Током разговора, министар Црнадак захвалио је Јапану за огромну помоћ коју обезбјеђује у континуитету након завршетка рата у Републици Српској и БиХ, а посебно за изградњу Основне школе ''Милош Црњански'' на Петрићевцу у Бањалуци, те донацију аутобуса за Сарајево и Бањалуку.

Министар Црнадак је посјетио и Хирошиму, гдје је положио вијенац за све жртве атомске бомбе бачене на овај град 6. августа 1945. године и разговарао са градоначелником Хирошиме.



Током посјете Јапану, министар се састао са представницима дијаспоре и разговарао са селектором фудбалске репрезентације Јапана Вахидом Халилхоџићем.



Црнадак је у службеној посјети Јапану од 29. октобра, а посјета ће трајати до 2. новембра.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Виде тројке

31.10.2017 14:25

Виде тројке снова.Боро је легенда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лео

31.10.2017 23:00

Ма нема даље Министар у Јапану а савјетница у Кини,напредујемо само тако има се мозе се,благо нама а јос висе вама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

01.11.2017 09:22

Погледајте слику. Јапански министар је збуњен јер има проблем, пошто не зна енглески језик па не разумије шта Црнадак прича?!

ОДГОВОРИТЕ