Crnadak i Kon o jačanju saradnje

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak razgovarao je danas sa japanskim ministrom Tarom Konom u Tokiju. Kako saznaje BN televizija, tokom razgovora ocijenjeno je da BiH i Japan imaju dobre i prijateljske odnose, te da su obje zemlje čvrsto opredijeljene za jačanje i unapređenje saradnje.

Bosna i Hercegovina 31.10.2017 | 22:59
Crnadak i Kon o jačanju saradnje
Ministri Crnadak i Kon dogovorili su da će se saradnja ubuduće odnositi najviše na ekonomsku oblast i nove investicije u BiH.

Tokom razgovora, ministar Crnadak zahvalio je Japanu za ogromnu pomoć koju obezbjeđuje u kontinuitetu nakon završetka rata u Republici Srpskoj i BiH, a posebno za izgradnju Osnovne škole ''Miloš Crnjanski'' na Petrićevcu u Banjaluci, te donaciju autobusa za Sarajevo i Banjaluku.

Ministar Crnadak je posjetio i Hirošimu, gdje je položio vijenac za sve žrtve atomske bombe bačene na ovaj grad 6. avgusta 1945. godine i razgovarao sa gradonačelnikom Hirošime.



Tokom posjete Japanu, ministar se sastao sa predstavnicima dijaspore i razgovarao sa selektorom fudbalske reprezentacije Japana Vahidom Halilhodžićem.



Crnadak je u službenoj posjeti Japanu od 29. oktobra, a posjeta će trajati do 2. novembra.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Vide trojke

31.10.2017 14:25

Vide trojke snova.Boro je legenda.

ODGOVORITE
Name

Leo

31.10.2017 23:00

Ma nema dalje Ministar u Japanu a savjetnica u Kini,napredujemo samo tako ima se moze se,blago nama a jos vise vama

ODGOVORITE
Name

Poslednji kineski car

01.11.2017 09:22

Pogledajte sliku. Japanski ministar je zbunjen jer ima problem, pošto ne zna engleski jezik pa ne razumije šta Crnadak priča?!

ODGOVORITE