Српкиња до бронзе "на једној нози"!

Српска атлетичарка на полумаратону у Љубљани стигла до медаље упркос томе што јој је патика била пуна крви.

Остали спортови 02.11.2017 | 16:15
Српкиња до бронзе "на једној нози"!
Биљана Цвијановић освојила је бронзану медаљу на полумаратонској трци одржаној у Љубљани протеклог викенда. Она је стазу од 21 километар прешла за 1:24,00 сата, трчећи практично на једној нози!

Да је било више среће српска атлетичарка могла је и до злата, али се у завршници трке догодила повреда, па је кроз циљ прошла крвава.

"Водила сам на трци у полумаратону до 17. километра, када сам доживела повреду прстију. Осетила сам снажан бол, потом и топлину у патикама, и претпоставила сам да је у питању рана на прстима. Срећом, патике су ме спасиле озбиљнијих последица, али једва да сам могла да ходам, а камоли да трчим", рекла је Цвијановићева.

Она ипак није одустала.

"То ми није падало на памет. Вредно сам се спремала у клубу за овај догађај и желела сам да дам све од себе да завршим трку, па како год да буде. На крају сам била трећа, што је приличан успех".

После завршетка такмичења, чарапа на десној нози је била натопљена крвљу.

"Такве ствари се дешавају на маратонима. Јесте болно, али то је део цене коју плаћамо да бисмо се бавили спортом који највише волимо", испричала је Биљана.

Цвијановићева је била део једне од највећих тркачких група из Београда на Љубљанском маратону, "адидас Руннерс", која је бројала преко 100 такмичара.

Неки су остварили личне рекорде, али су све време деловали као прави тим, бодрећи се међусобно.Довољна потврда тимског духа је у томе што је чек за освојено треће место Биљана потрошила тако што је частила све другове на повраткуу Србију из Словеније.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар