Srpkinja do bronze "na jednoj nozi"!

Srpska atletičarka na polumaratonu u Ljubljani stigla do medalje uprkos tome što joj je patika bila puna krvi.

Ostali sportovi 02.11.2017 | 16:15
Srpkinja do bronze "na jednoj nozi"!
Biljana Cvijanović osvojila je bronzanu medalju na polumaratonskoj trci održanoj u Ljubljani proteklog vikenda. Ona je stazu od 21 kilometar prešla za 1:24,00 sata, trčeći praktično na jednoj nozi!

Da je bilo više sreće srpska atletičarka mogla je i do zlata, ali se u završnici trke dogodila povreda, pa je kroz cilj prošla krvava.

"Vodila sam na trci u polumaratonu do 17. kilometra, kada sam doživela povredu prstiju. Osetila sam snažan bol, potom i toplinu u patikama, i pretpostavila sam da je u pitanju rana na prstima. Srećom, patike su me spasile ozbiljnijih posledica, ali jedva da sam mogla da hodam, a kamoli da trčim", rekla je Cvijanovićeva.

Ona ipak nije odustala.

"To mi nije padalo na pamet. Vredno sam se spremala u klubu za ovaj događaj i želela sam da dam sve od sebe da završim trku, pa kako god da bude. Na kraju sam bila treća, što je priličan uspeh".

Posle završetka takmičenja, čarapa na desnoj nozi je bila natopljena krvlju.

"Takve stvari se dešavaju na maratonima. Jeste bolno, ali to je deo cene koju plaćamo da bismo se bavili sportom koji najviše volimo", ispričala je Biljana.

Cvijanovićeva je bila deo jedne od najvećih trkačkih grupa iz Beograda na Ljubljanskom maratonu, "adidas Runners", koja je brojala preko 100 takmičara.

Neki su ostvarili lične rekorde, ali su sve vreme delovali kao pravi tim, bodreći se međusobno.Dovoljna potvrda timskog duha je u tome što je ček za osvojeno treće mesto Biljana potrošila tako što je častila sve drugove na povratkuu Srbiju iz Slovenije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar