Крај сезоне: Троицки грешкама у пораз, у Паризу!

Виктор Троицки завршио је сезону поразом на Мастерсу у Паризу већ у првом колу турнира.  Виктор у Паризу: Дошао, навијао, одиграо, отишао! Српски тенисер на мастерсу у престоници Француске претрпео најранију елиминацију још од првог учешћа 2008. године!

Тенис 31.10.2017 | 13:00
Крај сезоне: Троицки грешкама у пораз, у Паризу!
Српски тенисер изгубио је од Аргентинца Дијега Шварцмана са 6:3, 6:4 после нешто више од сат времена игре.

Троицки је добро сервирао, имао је пет ас удараца, имао је сличан број винера као ривал, али и чак 21 неизнуђену грешку више.

Шварцман је оба сета добио брејковима у самом финишу, након 7-8 изједначених гемова, током којих Троицки ниједном није успео да му угрози сервис.

Аргентинца у наредној рунди очекује Американац Џон Изнер, девети носилац у Паризу.

Србија има још једног представника на Мастерсу, Филип Крајиновић се у понедељак пласирао у друго коло где ће играти против Сема Кверија.

Троицки је у 2017. остварио 24 победе уз 27 пораза, без освојених титула, а зарадио је скоро 900.000 долара. Годину ће завршити као 55 играч света.

Виктор Троицки одиграо је само један меч на мастерсу у Паризу и завршио учешће.

Српски тенисер је у првој рунди претрпео пораз од Дијега Шварцмана из Аргентине у два сета - 6:3, 6:4.

Аргентинац, са којим до сада није одмеравао снаге, у оба сета је "нагарио" у финишу што му је омогућило пласман у другу рунду такмичења. У првом је успео после 3:3 да направи два брејка, док је у другом одузео Троицком сервис, након што се српски играч накратко извукао у шестом гему када је спасао две брејк лопте.

Троицки, који је тренутно 53. на АТП листи, против Шварцмана, 25. играча на свету, није успео да дође до брејк прилике.

Тако је после подршке коју је са трибина дворане Берси у Паризу давао Филипу Крајиновићу, брзо морао да спакује кофер, баш као и прошле недеље у Бечу, када је такође поражен у првој рунди од Александра Зверева.

Од турнира у Санкт Петербургу средином септембра, где је елиминисан у трећој рунди, наступао је на пет турнира, од којих је само на једном стигао до четвртфинала.

У кинеском Ченгдуу, Токију и Бечу завршавао је наступе после само једног одиграног меча, у Стокхолму је отишао корак даље, док је само на мастерсу у Шангају играо у четвртој рунди, где га је елиминисао Хуан Мартин дел Потро.

На мастерсу у Паризу претрпео је најранију елиминацију још од 2008. када је први пут наступао и када је поражен у првој рунди, након што је изборио пласман у главни жреб турнира кроз квалификације. Тада је бољи од њега био Хрват Иван Љубичић.

Занимљиво је да је тада, пре девет година, Троицки био боље пласиран на АТП листи него сада - заузимао је 51. место.

Шварцман ће се у наредном колу састати са америчким тенисером Џоном Изнером, који је девети носилац у Паризу.

Мастерс у Паризу, последњи турнир серије АТП 1000 ове сезоне, игра се за наградни фонд од 4.273.775 евра.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар