Kraj sezone: Troicki greškama u poraz, u Parizu!

Viktor Troicki završio je sezonu porazom na Mastersu u Parizu već u prvom kolu turnira.  Viktor u Parizu: Došao, navijao, odigrao, otišao! Srpski teniser na mastersu u prestonici Francuske pretrpeo najraniju eliminaciju još od prvog učešća 2008. godine!

Tenis 31.10.2017 | 13:00
Kraj sezone: Troicki greškama u poraz, u Parizu!
Srpski teniser izgubio je od Argentinca Dijega Švarcmana sa 6:3, 6:4 posle nešto više od sat vremena igre.

Troicki je dobro servirao, imao je pet as udaraca, imao je sličan broj vinera kao rival, ali i čak 21 neiznuđenu grešku više.

Švarcman je oba seta dobio brejkovima u samom finišu, nakon 7-8 izjednačenih gemova, tokom kojih Troicki nijednom nije uspeo da mu ugrozi servis.

Argentinca u narednoj rundi očekuje Amerikanac Džon Izner, deveti nosilac u Parizu.

Srbija ima još jednog predstavnika na Mastersu, Filip Krajinović se u ponedeljak plasirao u drugo kolo gde će igrati protiv Sema Kverija.

Troicki je u 2017. ostvario 24 pobede uz 27 poraza, bez osvojenih titula, a zaradio je skoro 900.000 dolara. Godinu će završiti kao 55 igrač sveta.

Viktor Troicki odigrao je samo jedan meč na mastersu u Parizu i završio učešće.

Srpski teniser je u prvoj rundi pretrpeo poraz od Dijega Švarcmana iz Argentine u dva seta - 6:3, 6:4.

Argentinac, sa kojim do sada nije odmeravao snage, u oba seta je "nagario" u finišu što mu je omogućilo plasman u drugu rundu takmičenja. U prvom je uspeo posle 3:3 da napravi dva brejka, dok je u drugom oduzeo Troickom servis, nakon što se srpski igrač nakratko izvukao u šestom gemu kada je spasao dve brejk lopte.

Troicki, koji je trenutno 53. na ATP listi, protiv Švarcmana, 25. igrača na svetu, nije uspeo da dođe do brejk prilike.

Tako je posle podrške koju je sa tribina dvorane Bersi u Parizu davao Filipu Krajinoviću, brzo morao da spakuje kofer, baš kao i prošle nedelje u Beču, kada je takođe poražen u prvoj rundi od Aleksandra Zvereva.

Od turnira u Sankt Peterburgu sredinom septembra, gde je eliminisan u trećoj rundi, nastupao je na pet turnira, od kojih je samo na jednom stigao do četvrtfinala.

U kineskom Čengduu, Tokiju i Beču završavao je nastupe posle samo jednog odigranog meča, u Stokholmu je otišao korak dalje, dok je samo na mastersu u Šangaju igrao u četvrtoj rundi, gde ga je eliminisao Huan Martin del Potro.

Na mastersu u Parizu pretrpeo je najraniju eliminaciju još od 2008. kada je prvi put nastupao i kada je poražen u prvoj rundi, nakon što je izborio plasman u glavni žreb turnira kroz kvalifikacije. Tada je bolji od njega bio Hrvat Ivan Ljubičić.

Zanimljivo je da je tada, pre devet godina, Troicki bio bolje plasiran na ATP listi nego sada - zauzimao je 51. mesto.

Švarcman će se u narednom kolu sastati sa američkim teniserom Džonom Iznerom, koji je deveti nosilac u Parizu.

Masters u Parizu, poslednji turnir serije ATP 1000 ove sezone, igra se za nagradni fond od 4.273.775 evra.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar