Степинац као узор секретару Ватикана

Државни секретар Ватикана Пјетро Паролин сматра да се контроверзни хрватски бискуп Алојзије Степинац “може посматрати као узор”.

Свијет 31.10.2017 | 12:46
Степинац као узор секретару Ватикана
Кардинал Паролин каже да ће канонизација Степинца причекати “Божије вријеме”.

“Божије вријеме је савршено, стога причекајмо то вријеме”, рекао је Паролин, који борави у Хрватској на позив кардинала Бозанића и хрватског католичког универзитета који слави годишњицу, преносе београдски медији.

Он је навео да осјећа “велику љубав хрватског народа према пастиру Степинцу” који је, како је оцијенио, “био бранитељ истине, што је посвједочио својим дјелима и за то је положио живот”.

“Као блажени, Степинац је већ пријатељ Божији и може се посматрати као узор”, навео је Паролин, којег је папа Фрањо именовао за свог замјеника.

Он је рекао да је Степинчева канонизација унутрашње питање Католичке цркве.

Паролин је са државним врхом Хрватске присуствовао још неким догађајима, што је био повод да предсједник Хрватске Колинда Грабар Китаровић изнесе своју оцјену о контроверзном бискупу, рекавши да је “Степинац не само за католике, него за све људе добре воље, истински свједок и трајни знак одбране истине, људских слобода и противљења свим идеологијама које понижавају достојанство човјека и народа”.

Надбискуп загребачки Алојзије Степинац је одмах по уласку Нијемаца у Загреб 10. априла 1941. године подржао оснивање Независне Државе Хрватске и фашистички режим Анте Павелића.

Извор: Срна

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

У

31.10.2017 12:11

Усташлук савременог доба. Ово је пропаст свијета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зло

01.11.2017 12:57

Да, то су људи који себе називају "хришћанима", који стављају Исуса у својим црквама и који цитирају Библију. А немају никакве везе са наведеним. На жалост, свијет и даље вјерује у лажи које шире.

Name

Гарант је

31.10.2017 12:58

хомосексуалац овај Степинац ,само му погледајте фацу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

01.11.2017 07:17

Боже сачувај

ОДГОВОРИТЕ