Stepinac kao uzor sekretaru Vatikana

Državni sekretar Vatikana Pjetro Parolin smatra da se kontroverzni hrvatski biskup Alojzije Stepinac “može posmatrati kao uzor”.

Svijet 31.10.2017 | 12:46
Stepinac kao uzor sekretaru Vatikana
Kardinal Parolin kaže da će kanonizacija Stepinca pričekati “Božije vrijeme”.

“Božije vrijeme je savršeno, stoga pričekajmo to vrijeme”, rekao je Parolin, koji boravi u Hrvatskoj na poziv kardinala Bozanića i hrvatskog katoličkog univerziteta koji slavi godišnjicu, prenose beogradski mediji.

On je naveo da osjeća “veliku ljubav hrvatskog naroda prema pastiru Stepincu” koji je, kako je ocijenio, “bio branitelj istine, što je posvjedočio svojim djelima i za to je položio život”.

“Kao blaženi, Stepinac je već prijatelj Božiji i može se posmatrati kao uzor”, naveo je Parolin, kojeg je papa Franjo imenovao za svog zamjenika.

On je rekao da je Stepinčeva kanonizacija unutrašnje pitanje Katoličke crkve.

Parolin je sa državnim vrhom Hrvatske prisustvovao još nekim događajima, što je bio povod da predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović iznese svoju ocjenu o kontroverznom biskupu, rekavši da je “Stepinac ne samo za katolike, nego za sve ljude dobre volje, istinski svjedok i trajni znak odbrane istine, ljudskih sloboda i protivljenja svim ideologijama koje ponižavaju dostojanstvo čovjeka i naroda”.

Nadbiskup zagrebački Alojzije Stepinac je odmah po ulasku Nijemaca u Zagreb 10. aprila 1941. godine podržao osnivanje Nezavisne Države Hrvatske i fašistički režim Ante Pavelića.

Izvor: Srna

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

U

31.10.2017 13:11

Ustašluk savremenog doba. Ovo je propast svijeta.

ODGOVORITE
Name

Зло

01.11.2017 13:57

Да, то су људи који себе називају "хришћанима", који стављају Исуса у својим црквама и који цитирају Библију. А немају никакве везе са наведеним. На жалост, свијет и даље вјерује у лажи које шире.

Name

Garant je

31.10.2017 13:58

homoseksualac ovaj Stepinac ,samo mu pogledajte facu.

ODGOVORITE
Name

Симо

01.11.2017 08:17

Боже сачувај

ODGOVORITE