Сјеверна Кореја: Преко 200 мртвих

У страшној несрећи која се догодила у Сјеверној Кореји према првим информацијама погинуло је више од 200 особа.

Свијет 31.10.2017 | 12:32
Сјеверна Кореја: Преко 200 мртвих
Свјетски медији јављају како је дошло до урушавања једног од тунела у којима сјевернокорејски режим проводи своја нуклеарна тестирања, припремајући се за рат са Сједињеним Америчким Државама и савезницима.

Јужнокорејска новинска агенција Јонхап јавила је да је стотињак особа погинуло у самом тунелу приликом урушавања, док их је још стотину погинуло покушавајући спасити унесрећене. Информације из Сјеверне Кореје, као и увијек, долазе "на кашичицу", а једино што је режим у Пјонгјангу засад објавио је потврда да је до несреће дошло. Не зна се када се она тачно догодила, као ни шта је био узрок урушавања.

Кинески стручњаци већ су упозоравали Сјеверну Кореју да би појачани темпо тестирања снажних бомби могао нарушити статику тунела у подземљу планине.

Кључна информација, која засад није позната, је да ли се догодио најцрњи сценарио који су стручњаци предвиђали, односно, јесу ли у тренутку несреће провођена таква тестирања због којих би из рушевина сада могла процурити радијација и проширити се свијетом.

Извор: Анадолија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Име

31.10.2017 11:41

Тхрумп вс Пинг Понг =1:0 утакмица се јос игра да се не заваравамо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

31.10.2017 12:21

Засто се назива "резим"? Ко је одавде тај "резим" видио или осјетио? Имамо ми овде својих резима, о којима требамо размисљати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СМС

31.10.2017 12:22

ЦИА снајка, ЦИА...

ОДГОВОРИТЕ