Sjeverna Koreja: Preko 200 mrtvih

U strašnoj nesreći koja se dogodila u Sjevernoj Koreji prema prvim informacijama poginulo je više od 200 osoba.

Svijet 31.10.2017 | 12:32
Sjeverna Koreja: Preko 200 mrtvih
Svjetski mediji javljaju kako je došlo do urušavanja jednog od tunela u kojima sjevernokorejski režim provodi svoja nuklearna testiranja, pripremajući se za rat sa Sjedinjenim Američkim Državama i saveznicima.

Južnokorejska novinska agencija Jonhap javila je da je stotinjak osoba poginulo u samom tunelu prilikom urušavanja, dok ih je još stotinu poginulo pokušavajući spasiti unesrećene. Informacije iz Sjeverne Koreje, kao i uvijek, dolaze "na kašičicu", a jedino što je režim u Pjongjangu zasad objavio je potvrda da je do nesreće došlo. Ne zna se kada se ona tačno dogodila, kao ni šta je bio uzrok urušavanja.

Kineski stručnjaci već su upozoravali Sjevernu Koreju da bi pojačani tempo testiranja snažnih bombi mogao narušiti statiku tunela u podzemlju planine.

Ključna informacija, koja zasad nije poznata, je da li se dogodio najcrnji scenario koji su stručnjaci predviđali, odnosno, jesu li u trenutku nesreće provođena takva testiranja zbog kojih bi iz ruševina sada mogla procuriti radijacija i proširiti se svijetom.

Izvor: Anadolija

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ime

31.10.2017 11:41

Thrump vs Ping Pong =1:0 utakmica se jos igra da se ne zavaravamo

ODGOVORITE
Name

Pitanje

31.10.2017 12:21

Zasto se naziva "rezim"? Ko je odavde taj "rezim" vidio ili osjetio? Imamo mi ovde svojih rezima, o kojima trebamo razmisljati!

ODGOVORITE
Name

SMS

31.10.2017 12:22

CIA snajka, CIA...

ODGOVORITE