Анализа: Добро нам се вратио, Калчо!

Рекордни Интер, Наполи као нико други, Лацио вреба иза ћошка, ту је и Рома. . . Јуве коначно добио праву конкуренцију! Пита се и Сампдорија. . . !

Фудбал 02.11.2017 | 22:00
Анализа: Добро нам се вратио, Калчо!
Малтене једногласно се причало летос: у Серији А се све унапред зна, бар када је шампионска трка у питању. Јувентус једноставно нема достојног такмаца. Опет ће ривалима држати часове фудбала, силити се над недораслим. Али има тај један графит популаран у Београду. Пише на њему: “Кад оно, међутим“. После 11. кола Серија А Јувентус је тек трећи. Наполи је три корака испред, и Интер још не посустаје, Лацио је велико изненађење, Рома је изгубила два дербија и изгубила корак, али и даље дише за вратом водећем квартету.

Даме и господо, Серија А се вратила!

Можда нема тако лепу одору као крајем деведесетих година прошлог века када се дичила статусом несумњиво најјаче лиге на планети, али има онај стари шмек. Има и голове. Јувентус и Лацио у просеку дају 3,91 по мечу Наполи је на коти 3,64, Интер и Рома нешто су испод, али зато врло тешко примају голове.

Уосталом, странице италијанске штампе су дан после Интерове победе у Верони пуне хвалоспева о Лучану Спалетију. Неразури су у уводних 11 кола освојили 29 од могућа 33 бода. Откако се за победу осваја три бода ниједном Интер није био толико успешан на почетку сезоне! А опет није први? Чак ни убедљиво други. У првих пет заостаје само Рома, али и она има одличан учинак од осам победа и два пораза у дербијима са Интером и Наполијем (оба је доживела код куће), па још и утакмицу мање, јер је 3. децембра очекује судар са Сампдоријом из трећег кола.

Сампдорија ће се у ствари понајвише питати како ће изгледати табела Серије А на крају 2017. године, јер у наредних седам кола игра и с Јувентусом и с Лацијем (у Ђенови), па код куће и са Ромом у тој заосталој утакмици, а такође гостује и у Напуљу.

У финишу прве полусезоне гледаћемо наравно и неколико великих дербија почевши од римског у 13. колу, у 15. можда и посластица полусезоне у судару Наполија и Јувентуса, само седам дана касније у Торино стиже Интер. Па у последња две јесења кола Јувентус на Рому, а Интер на Лацио.
"Темпо постаје заиста луд", примећује Спалети после Интерове победе у Верони, свестан да његове изабранике очекује још много тешких изазова.
"Јуве је веома јак, најбољи. Саријев Наполи играо као нико други. Рома је веома, веома јака. Пазите се и Лација, вребају иза ћошка и могу сваког да оборе на леђа. Да нисмо њих савладали не бисмо били на једној од позиција која води у Лигу шампиона. Кажем, постаје заиста лудо. Сви побеђују! А вратиће се и Милан. Притом и Сампдорија игра веома добро. Марко Ђампаоло зна шта ради".

Ко то каже Серија А је досадна? Ове сезоне врло лако би могла да буде најузбудљивија лига петице.

12. КОЛО:

Интер - Торино
Кјево - Наполи
Фјорентина - Рома
Јувентус - Беневенто
Лацио - Удинезе

13. КОЛО:

Рома - Лацио
Наполи - Милан
Сампдорија - Јувентус
Интер - Аталанта

14. КОЛО:

Каљари - Интер
Ђенова - Рома
Удинезе - Наполи
Лацио - Фјорентина
Јувентус - Кротоне

15. КОЛО:

Рома - СПАЛ
Наполи - Јувентус
Интер - Кјево
Сампдорија - Лацио

16. КОЛО:

Јувентус - Интер
Кјево - Рома
Наполи - Фјорентина
Лацио - Торино

17. КОЛО:

Интер - Удинезе
Торино - Наполи
Рома - Каљари
Болоња - Јувентус
Аталанта - Лацио

18. КОЛО:

Јувентус - Рома
Лацио - Кротоне
Наполи - Сампдорија
Сасуоло - Интер

19. КОЛО:

Кротоне - Наполи
Верона - Јувентус
Интер - Лацио
Рома - Сасуоло

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар