Analiza: Dobro nam se vratio, Kalčo!

Rekordni Inter, Napoli kao niko drugi, Lacio vreba iza ćoška, tu je i Roma. . . Juve konačno dobio pravu konkurenciju! Pita se i Sampdorija. . . !

Fudbal 02.11.2017 | 22:00
Analiza: Dobro nam se vratio, Kalčo!
Maltene jednoglasno se pričalo letos: u Seriji A se sve unapred zna, bar kada je šampionska trka u pitanju. Juventus jednostavno nema dostojnog takmaca. Opet će rivalima držati časove fudbala, siliti se nad nedoraslim. Ali ima taj jedan grafit popularan u Beogradu. Piše na njemu: “Kad ono, međutim“. Posle 11. kola Serija A Juventus je tek treći. Napoli je tri koraka ispred, i Inter još ne posustaje, Lacio je veliko iznenađenje, Roma je izgubila dva derbija i izgubila korak, ali i dalje diše za vratom vodećem kvartetu.

Dame i gospodo, Serija A se vratila!

Možda nema tako lepu odoru kao krajem devedesetih godina prošlog veka kada se dičila statusom nesumnjivo najjače lige na planeti, ali ima onaj stari šmek. Ima i golove. Juventus i Lacio u proseku daju 3,91 po meču Napoli je na koti 3,64, Inter i Roma nešto su ispod, ali zato vrlo teško primaju golove.

Uostalom, stranice italijanske štampe su dan posle Interove pobede u Veroni pune hvalospeva o Lučanu Spaletiju. Nerazuri su u uvodnih 11 kola osvojili 29 od moguća 33 boda. Otkako se za pobedu osvaja tri boda nijednom Inter nije bio toliko uspešan na početku sezone! A opet nije prvi? Čak ni ubedljivo drugi. U prvih pet zaostaje samo Roma, ali i ona ima odličan učinak od osam pobeda i dva poraza u derbijima sa Interom i Napolijem (oba je doživela kod kuće), pa još i utakmicu manje, jer je 3. decembra očekuje sudar sa Sampdorijom iz trećeg kola.

Sampdorija će se u stvari ponajviše pitati kako će izgledati tabela Serije A na kraju 2017. godine, jer u narednih sedam kola igra i s Juventusom i s Lacijem (u Đenovi), pa kod kuće i sa Romom u toj zaostaloj utakmici, a takođe gostuje i u Napulju.

U finišu prve polusezone gledaćemo naravno i nekoliko velikih derbija počevši od rimskog u 13. kolu, u 15. možda i poslastica polusezone u sudaru Napolija i Juventusa, samo sedam dana kasnije u Torino stiže Inter. Pa u poslednja dve jesenja kola Juventus na Romu, a Inter na Lacio.
"Tempo postaje zaista lud", primećuje Spaleti posle Interove pobede u Veroni, svestan da njegove izabranike očekuje još mnogo teških izazova.
"Juve je veoma jak, najbolji. Sarijev Napoli igrao kao niko drugi. Roma je veoma, veoma jaka. Pazite se i Lacija, vrebaju iza ćoška i mogu svakog da obore na leđa. Da nismo njih savladali ne bismo bili na jednoj od pozicija koja vodi u Ligu šampiona. Kažem, postaje zaista ludo. Svi pobeđuju! A vratiće se i Milan. Pritom i Sampdorija igra veoma dobro. Marko Đampaolo zna šta radi".

Ko to kaže Serija A je dosadna? Ove sezone vrlo lako bi mogla da bude najuzbudljivija liga petice.

12. KOLO:

Inter - Torino
Kjevo - Napoli
Fjorentina - Roma
Juventus - Benevento
Lacio - Udineze

13. KOLO:

Roma - Lacio
Napoli - Milan
Sampdorija - Juventus
Inter - Atalanta

14. KOLO:

Kaljari - Inter
Đenova - Roma
Udineze - Napoli
Lacio - Fjorentina
Juventus - Krotone

15. KOLO:

Roma - SPAL
Napoli - Juventus
Inter - Kjevo
Sampdorija - Lacio

16. KOLO:

Juventus - Inter
Kjevo - Roma
Napoli - Fjorentina
Lacio - Torino

17. KOLO:

Inter - Udineze
Torino - Napoli
Roma - Kaljari
Bolonja - Juventus
Atalanta - Lacio

18. KOLO:

Juventus - Roma
Lacio - Krotone
Napoli - Sampdorija
Sasuolo - Inter

19. KOLO:

Krotone - Napoli
Verona - Juventus
Inter - Lacio
Roma - Sasuolo

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar