Вучелић пред Скендербег: Плашим се...!

Партизан на великом испиту против Скендербега, не само у такмичарском смислу, већ и по питању безбедности и "дисциплиновања" дела навијача. Председник клуба Вучелић: "Казна Скендербегу је преоштра. Плашим се убачених елемената".

Фудбал 31.10.2017 | 18:15
Вучелић пред Скендербег: Плашим се...!
Партизан у четвртак увече игра важну утакмицу у Лиги Европе. Важну са много аспеката. Такмичарски - јер три бода дају црно-белима шансу да се надају "европском пролећу". Безбедносно - да гости из Албаније не осете никакве непријатности.

Познато је већ да је српски шампион годинама под великом лупом УЕФА. Због разноразних испада "навијача", кажњаван је и новчано и још ригорозније - играњем пред празним трибинама. Није искључено да би следећи испад значио и "шут карту" из Европе на неколико година.

Зато је меч против Скендербега у четвртак увече изузетно важан и може се третирати као испит зрелости и управе Партизана, али и гледалаца.

Политичко-историјске поруке и кореографије (којима и иначе не би требало да буде места на стадионима) требало би да остану ван спортског објекта, баш као и скандирање које нема везе са бодрењем Партизана и подршком тиму. Нормално, тешко је контролисати сваког појединца...

Колико смо као друштво одавно ван нормалних токова понашања, говори и чињеница да је ФК Партизан упутио последњих дана бар пет апела јавности, својим навијачима у којима их, малтене, моли да навијају фер и спортски(?!). Нажалост, то би тако увек требало да буде (и ово се, наравно, не односи само на поједине навијаче Партизана), али смо дошли у ситуацију да морају да се пишу саопштења која садрже и ово:

"Навијајте фер и спортски, без шовинистичких, фашистичких и осталих испада, немојте скандирати противницима на националној основи, немојте испољавати изливе беса и мржње према играчима противничког тима. Свака таква ситуација, поклич или скандирање може довести до озбиљних последица и санкција од стране Дисциплинске комисије УЕФА".

Неко ће рећи: "Па и други вичу", "И други раде то исто чак и горе". Да, али шта нас брига за друге, ваљда прво треба да гледамо себе.

Уосталом, Скендербег је оштро кажњен због повика са трибина против Партизана, на шовинистичкој основи. А сви у Партизану су редом истицали да су у Албанији дочекани и испраћени - господски. Дакле, (само) због повика са трибина, Скендербег је кажњен утакмицом играња пред празним трибинама!

Уочи утакмице у четвртак увече, председник Партизана Милорад Вучелић дао је изјаву "Спортском журналу" у којем је управо истакао казну албанском тиму:

"Казна Скендербегу, коју је изрекла УЕФА за утакмицу с Партизаном, преоштра је. Тачно, чуле су се неке пароле, али - нисмо их ни разумели. Одлично смо дочекани у Албанији, без мрких погледа. Предузећемо све што треба да у четвртак будемо добри домаћини".

Упутио је још један апел навијачима.

"Плашим се 'убачених елемената'. Апелујем на праве навијаче да их осујете, никаква парола не сме да штети нашем Партизану. У Чачку је било право, енглеско навијање. Стадион није за лечење фрустрација", истакао је Милорад Вучелић.

ЗАШТО СУ ВЕРНИ НАВИЈАЧИ СА ИСТОКА "ПРОГНАНИ"?

Занимљиво је да је једна од одлука управе клуба у вези са овим мечом била та да "прогна" најверније навијаче Партизана са источне трибине, односно са места за које имају сезонске улазнице, већ су им понуђена нека друга места. Реч је о дугогодишњим навијачима, који не штеде новац за сезонске улазнице, за пут на гостовања (у Србији, углавном), који су годинама, деценијама уз Партизан.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар