Vučelić pred Skenderbeg: Plašim se...!

Partizan na velikom ispitu protiv Skenderbega, ne samo u takmičarskom smislu, već i po pitanju bezbednosti i "disciplinovanja" dela navijača. Predsednik kluba Vučelić: "Kazna Skenderbegu je preoštra. Plašim se ubačenih elemenata".

Fudbal 31.10.2017 | 18:15
Vučelić pred Skenderbeg: Plašim se...!
Partizan u četvrtak uveče igra važnu utakmicu u Ligi Evrope. Važnu sa mnogo aspekata. Takmičarski - jer tri boda daju crno-belima šansu da se nadaju "evropskom proleću". Bezbednosno - da gosti iz Albanije ne osete nikakve neprijatnosti.

Poznato je već da je srpski šampion godinama pod velikom lupom UEFA. Zbog raznoraznih ispada "navijača", kažnjavan je i novčano i još rigoroznije - igranjem pred praznim tribinama. Nije isključeno da bi sledeći ispad značio i "šut kartu" iz Evrope na nekoliko godina.

Zato je meč protiv Skenderbega u četvrtak uveče izuzetno važan i može se tretirati kao ispit zrelosti i uprave Partizana, ali i gledalaca.

Političko-istorijske poruke i koreografije (kojima i inače ne bi trebalo da bude mesta na stadionima) trebalo bi da ostanu van sportskog objekta, baš kao i skandiranje koje nema veze sa bodrenjem Partizana i podrškom timu. Normalno, teško je kontrolisati svakog pojedinca...

Koliko smo kao društvo odavno van normalnih tokova ponašanja, govori i činjenica da je FK Partizan uputio poslednjih dana bar pet apela javnosti, svojim navijačima u kojima ih, maltene, moli da navijaju fer i sportski(?!). Nažalost, to bi tako uvek trebalo da bude (i ovo se, naravno, ne odnosi samo na pojedine navijače Partizana), ali smo došli u situaciju da moraju da se pišu saopštenja koja sadrže i ovo:

"Navijajte fer i sportski, bez šovinističkih, fašističkih i ostalih ispada, nemojte skandirati protivnicima na nacionalnoj osnovi, nemojte ispoljavati izlive besa i mržnje prema igračima protivničkog tima. Svaka takva situacija, poklič ili skandiranje može dovesti do ozbiljnih posledica i sankcija od strane Disciplinske komisije UEFA".

Neko će reći: "Pa i drugi viču", "I drugi rade to isto čak i gore". Da, ali šta nas briga za druge, valjda prvo treba da gledamo sebe.

Uostalom, Skenderbeg je oštro kažnjen zbog povika sa tribina protiv Partizana, na šovinističkoj osnovi. A svi u Partizanu su redom isticali da su u Albaniji dočekani i ispraćeni - gospodski. Dakle, (samo) zbog povika sa tribina, Skenderbeg je kažnjen utakmicom igranja pred praznim tribinama!

Uoči utakmice u četvrtak uveče, predsednik Partizana Milorad Vučelić dao je izjavu "Sportskom žurnalu" u kojem je upravo istakao kaznu albanskom timu:

"Kazna Skenderbegu, koju je izrekla UEFA za utakmicu s Partizanom, preoštra je. Tačno, čule su se neke parole, ali - nismo ih ni razumeli. Odlično smo dočekani u Albaniji, bez mrkih pogleda. Preduzećemo sve što treba da u četvrtak budemo dobri domaćini".

Uputio je još jedan apel navijačima.

"Plašim se 'ubačenih elemenata'. Apelujem na prave navijače da ih osujete, nikakva parola ne sme da šteti našem Partizanu. U Čačku je bilo pravo, englesko navijanje. Stadion nije za lečenje frustracija", istakao je Milorad Vučelić.

ZAŠTO SU VERNI NAVIJAČI SA ISTOKA "PROGNANI"?

Zanimljivo je da je jedna od odluka uprave kluba u vezi sa ovim mečom bila ta da "progna" najvernije navijače Partizana sa istočne tribine, odnosno sa mesta za koje imaju sezonske ulaznice, već su im ponuđena neka druga mesta. Reč je o dugogodišnjim navijačima, koji ne štede novac za sezonske ulaznice, za put na gostovanja (u Srbiji, uglavnom), koji su godinama, decenijama uz Partizan.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar