Папа: Ако дође до нуклеарног рата...

Папа Фрања упозорио је да човјечанству пријети самоубиство ако дође до нуклеарног сукоба, мислећи на повећане тензије између Сјеверне Кореје и САД.

Свијет 31.10.2017 | 07:27
Папа: Ако дође до нуклеарног рата...
Он је такође указао на повећану могућност нуклеарног сукоба.

Управо ће пријетња нуклеарне конфронтације САД и Сјеверне Кореје бити главна тема конференције Ватикана, на којој ће се окупити 11 добитника Нобелове награде за мир, највиши званичници Уједињених нација и НАТО-а, као и амбасадори из кључних земаља, наводи АП.

Папа Фрања је данас, приликом посјете особљу које спрема конференцију заказану за 10. и 11. новембар, рекао да човјечанству пријети самоубиство уколико дође до нуклеарног рата.

Папа је такође инсистирао на томе да Вашингтон и Пјонгјанг прихвате покушаје смирења ситуације од других земаља, а у априлу ове године је рекао да би добар дио човјечанства био збрисан са земље уколико дође до конфликта око Корејског полуострва.

Он би требало да се обрати присутнима на отварању конференције. Међу говорницима, биће и Масако Вада, који је преживио атомску бомбу у Нагасакију и од тада постао велики заговорник нуклеарног разоружавања.

Извор: Тањуг

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

У име Оца и Сина и Сведога Духа

31.10.2017 06:45

Нека се Паја Патак обрати искључиво америма, јер они су ти који се свугдје , а ли свугдје у свијету петљају у туђе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАНДИ

31.10.2017 08:27

Мора да су сазнали да би онај Бруце Лее прво послао Ракете на Ватикан и Усраел који највјероватније финанцирају Амере па сад прпа.

Name

У рај

31.10.2017 14:24

Ти цес у рај.Па знамо.Дај дај.

Name

Др.аганче

31.10.2017 07:12

Крсташки ратови, покатоличавање других народа, Аушвиц, Јасеновац...миротворци у име Бога?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ханефија

31.10.2017 21:11

Питај златног љиљана Бакира јел трезор сигуран...и скупи се борац ко и нас херој...и удри по пивцуги,је..с рат,ако додје ни бог ти неце помоци