Papa: Ako dođe do nuklearnog rata...

Papa Franja upozorio je da čovječanstvu prijeti samoubistvo ako dođe do nuklearnog sukoba, misleći na povećane tenzije između Sjeverne Koreje i SAD.

Svijet 31.10.2017 | 07:27
Papa: Ako dođe do nuklearnog rata...
On je takođe ukazao na povećanu mogućnost nuklearnog sukoba.

Upravo će prijetnja nuklearne konfrontacije SAD i Sjeverne Koreje biti glavna tema konferencije Vatikana, na kojoj će se okupiti 11 dobitnika Nobelove nagrade za mir, najviši zvaničnici Ujedinjenih nacija i NATO-a, kao i ambasadori iz ključnih zemalja, navodi AP.

Papa Franja je danas, prilikom posjete osoblju koje sprema konferenciju zakazanu za 10. i 11. novembar, rekao da čovječanstvu prijeti samoubistvo ukoliko dođe do nuklearnog rata.

Papa je takođe insistirao na tome da Vašington i Pjongjang prihvate pokušaje smirenja situacije od drugih zemalja, a u aprilu ove godine je rekao da bi dobar dio čovječanstva bio zbrisan sa zemlje ukoliko dođe do konflikta oko Korejskog poluostrva.

On bi trebalo da se obrati prisutnima na otvaranju konferencije. Među govornicima, biće i Masako Vada, koji je preživio atomsku bombu u Nagasakiju i od tada postao veliki zagovornik nuklearnog razoružavanja.

Izvor: Tanjug

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

U ime Oca i Sina i Svedoga Duha

31.10.2017 06:45

Neka se Paja Patak obrati isključivo amerima, jer oni su ti koji se svugdje , a li svugdje u svijetu petljaju u tuđe.

ODGOVORITE
Name

GANDI

31.10.2017 08:27

Mora da su saznali da bi onaj Bruce Lee prvo poslao Rakete na Vatikan i Usrael koji najvjerovatnije financiraju Amere pa sad prpa.

Name

U raj

31.10.2017 14:24

Ti ces u raj.Pa znamo.Daj daj.

Name

Dr.aganče

31.10.2017 07:12

Krstaški ratovi, pokatoličavanje drugih naroda, Aušvic, Jasenovac...mirotvorci u ime Boga?

ODGOVORITE
Name

Hanefija

31.10.2017 21:11

Pitaj zlatnog ljiljana Bakira jel trezor siguran...i skupi se borac ko i nas heroj...i udri po pivcugi,je..s rat,ako dodje ni bog ti nece pomoci