Европски медији о Муслиновом одласку...

Како је широм континента извештавано о промени на клупи репрезентације Србије.

Фудбал 31.10.2017 | 15:15
Европски медији о Муслиновом одласку...
Европски и светски медији посветили су овог понедељка очекивану пажњу вести из Србије која је изненадила многе - званичном одласку Славољуба Муслина са клупе репрезентације.

Новинари широм континента констатовали су у текстовима да је дојучерашњи селектор довео репрезентацију на Мундијал после осам година изостанака са великих такмичења, али да је отишао споразумним раскидом. 

Од Енглеске, до Шпаније, Италије, Француске и територије бивше Југославије наводи се да је Муслин смењен због игре екипе, дефанзивне тактике и непозивања талената као што је Сергеј Милинковић Савић.

"Би-Би-Си": Србија се растала са селектором Славољубом Муслином, иако је водио до Светског првенства испред Републике Ирске и Велса. Муслин је провео земљу кроз Групу Д на лидерској позицији и довео је до првог великог такмичења у осам година. Ипак, у саопштењу Фудбалског савеза Србије (ФСС) наведено је: "ФСС је одлучио да се растане са Муслином заједничком одлуком".

"Мундо депортиво": Српски фудбалски савез саопштио је данас да Славољуб Муслин, званично именован у мају 2016, више није селектор, упркос овог месеца избореном пласману на Светско првенство у Русији. Неки челници критиковали су тренера за његове позиве, дефанзивну тактику и због непозивања талената као што је Сергеј Милинковић Савић.

"Коријере дело спорт": Славољуб Муслин више није српски селектор. Упркос успеху у квалификацијама за Светско првенство, национални фудбалски савез саопштио је да је договорен споразумни раскид уговора. До проналаска наследника, екипу ће водити вршилац дужности Младен Крстајић, бивши дефанзивац Шалкеа 04. Међу разлозима који су довели до растанка су критике да је 64-годишњи увео превише дефанзивну тактику и да није користио неке младе таленте, пре свих Сергеја Милинковић Савића из Лација.

"Лекип": Србија се растала са Славољубом Муслином, селектором који је одвео на Светско првенство. Српска федерација је у понедељак саопштила да је "заједничком одлуком" донела растанак са селектором, који је као играч и тренер наступао у француској лиги. Његов наследник водиће тим до именовања наследника.

"Вечерњи лист": Упркос чињеници да је Славољуб Муслин успео са репрезентацијом изборити учешће на Мундијалу, последњих су се недеља у јавности почеле појављивати критике његовог рада, незадовољство играма у последњим утакмицама, а поготово после неочекиваног пораза од Аустрије у Бечу и тесне победе против Грузије у Београду 1:0. Муслину се највише замера непозивање у репрезентацију везисте Лација Сергеја Милинковић Савића, упркос његовим сјајним играма због којих га траже и најбогатији европски клубови.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар