Evropski mediji o Muslinovom odlasku...

Kako je širom kontinenta izveštavano o promeni na klupi reprezentacije Srbije.

Fudbal 31.10.2017 | 15:15
Evropski mediji o Muslinovom odlasku...
Evropski i svetski mediji posvetili su ovog ponedeljka očekivanu pažnju vesti iz Srbije koja je iznenadila mnoge - zvaničnom odlasku Slavoljuba Muslina sa klupe reprezentacije.

Novinari širom kontinenta konstatovali su u tekstovima da je dojučerašnji selektor doveo reprezentaciju na Mundijal posle osam godina izostanaka sa velikih takmičenja, ali da je otišao sporazumnim raskidom. 

Od Engleske, do Španije, Italije, Francuske i teritorije bivše Jugoslavije navodi se da je Muslin smenjen zbog igre ekipe, defanzivne taktike i nepozivanja talenata kao što je Sergej Milinković Savić.

"Bi-Bi-Si": Srbija se rastala sa selektorom Slavoljubom Muslinom, iako je vodio do Svetskog prvenstva ispred Republike Irske i Velsa. Muslin je proveo zemlju kroz Grupu D na liderskoj poziciji i doveo je do prvog velikog takmičenja u osam godina. Ipak, u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije (FSS) navedeno je: "FSS je odlučio da se rastane sa Muslinom zajedničkom odlukom".

"Mundo deportivo": Srpski fudbalski savez saopštio je danas da Slavoljub Muslin, zvanično imenovan u maju 2016, više nije selektor, uprkos ovog meseca izborenom plasmanu na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Neki čelnici kritikovali su trenera za njegove pozive, defanzivnu taktiku i zbog nepozivanja talenata kao što je Sergej Milinković Savić.

"Korijere delo sport": Slavoljub Muslin više nije srpski selektor. Uprkos uspehu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, nacionalni fudbalski savez saopštio je da je dogovoren sporazumni raskid ugovora. Do pronalaska naslednika, ekipu će voditi vršilac dužnosti Mladen Krstajić, bivši defanzivac Šalkea 04. Među razlozima koji su doveli do rastanka su kritike da je 64-godišnji uveo previše defanzivnu taktiku i da nije koristio neke mlade talente, pre svih Sergeja Milinković Savića iz Lacija.

"Lekip": Srbija se rastala sa Slavoljubom Muslinom, selektorom koji je odveo na Svetsko prvenstvo. Srpska federacija je u ponedeljak saopštila da je "zajedničkom odlukom" donela rastanak sa selektorom, koji je kao igrač i trener nastupao u francuskoj ligi. Njegov naslednik vodiće tim do imenovanja naslednika.

"Večernji list": Uprkos činjenici da je Slavoljub Muslin uspeo sa reprezentacijom izboriti učešće na Mundijalu, poslednjih su se nedelja u javnosti počele pojavljivati kritike njegovog rada, nezadovoljstvo igrama u poslednjim utakmicama, a pogotovo posle neočekivanog poraza od Austrije u Beču i tesne pobede protiv Gruzije u Beogradu 1:0. Muslinu se najviše zamera nepozivanje u reprezentaciju veziste Lacija Sergeja Milinković Savića, uprkos njegovim sjajnim igrama zbog kojih ga traže i najbogatiji evropski klubovi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar