Нека ме смијене, не могу да ћутим

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да Косово и Каталонију везује чињеница да је ријеч од једностраном отцјепљењу без дијалога са државом од које се отцјепљују.

Србија 30.10.2017 | 22:55
Нека ме смијене, не могу да ћутим
Он је, гостујући у емисији "Око" на РТС-у, рекао о да се Каталонија не угледа на бившу Југославију, већ на Косово.

"Они се угледају на Косово јер имају једностране акте, али и неке републике бивше Југославије су водиле такву политику. Кратак је пут од подршке јединству земље до брзог признања новонастале реалности као што је била Словенија, Хрватска, да не причам о Косову", каже Дачић.

Према његовим ријечима, Косово и Каталонију везује чињеница да је ријеч од једностраном отцјепљењу без дијалога са државом од које се отцјепљују.

"Више не зависите од међународног права него од сплета међународних околности. Србија не признаје било какве једностране акте и подржавамо јединство Шпаније", рекао је шеф српске дипломатије.

Како је рекао, сада многи размишљају да ли су били исправни акти када је ријеч о Косову.

"Чини ми се да су схватили да ће се проблем обити и њима о главу. Ми не ликујем због тога, али опет, волео бих да се земљама које су признале Косово деси исто па да ми одлучујемо да ли је реч о међународном праву", рекао је Дачић.

Он је додао да је Косово одавно постало "нежељено дете".

"То у суштини не знају како више да оправдају. Док Британци говоре да смо ми геноцидни народ, ја треба да водим рачуна како ћу да говорим о њима да се не увреде. Нека ме Вучић смени али ћу говорити како наш народ гледа на то", истиче Дачић.

Извор: Агенције

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

М16

31.10.2017 02:30

Конацно несто паметно од Дацица!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куда плови овај брод

31.10.2017 05:26

Мислим да треба све говорити бас онако како је . Запад је сам себе довео у незељену позицију . Наравно да би сада да опере руке али то је немогуце. Зато је све висе оних који окрецу ледја западу управо због њихове неискрености.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гиле

31.10.2017 06:41

ОВО ЈЕ ПОКАЗАТЕЉ ДА СНС ВИСЕ НЕМА ПОДРСКУ ВЕЦИНЕ НАРОДА. ТАКОДЈЕ, ПОКАЗАТЕЉ ДА РАДИ НИСКОГ ХУМАНИТАРНОГ ЦЕНТРА МОЗЕ ПАСТИ ВЛАДА. ДАЦИЦ НИЈЕ НАИВАН И УВИЈЕК ЈЕ У ВЛАСТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

31.10.2017 07:57

ОСтави се политике ако зелис да тражиш правду. Ниси ти онда за политику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

31.10.2017 09:14

Шта раде две лезбејке... Воде љубав. Шта раде два педера... Воде љубав. Шта раде лезбејка и педер... Воде Србију.

ОДГОВОРИТЕ