Neka me smijene, ne mogu da ćutim

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Kosovo i Kataloniju vezuje činjenica da je riječ od jednostranom otcjepljenju bez dijaloga sa državom od koje se otcjepljuju.

Srbija 30.10.2017 | 22:55
Neka me smijene, ne mogu da ćutim
On je, gostujući u emisiji "Oko" na RTS-u, rekao o da se Katalonija ne ugleda na bivšu Jugoslaviju, već na Kosovo.

"Oni se ugledaju na Kosovo jer imaju jednostrane akte, ali i neke republike bivše Jugoslavije su vodile takvu politiku. Kratak je put od podrške jedinstvu zemlje do brzog priznanja novonastale realnosti kao što je bila Slovenija, Hrvatska, da ne pričam o Kosovu", kaže Dačić.

Prema njegovim riječima, Kosovo i Kataloniju vezuje činjenica da je riječ od jednostranom otcjepljenju bez dijaloga sa državom od koje se otcjepljuju.

"Više ne zavisite od međunarodnog prava nego od spleta međunarodnih okolnosti. Srbija ne priznaje bilo kakve jednostrane akte i podržavamo jedinstvo Španije", rekao je šef srpske diplomatije.

Kako je rekao, sada mnogi razmišljaju da li su bili ispravni akti kada je riječ o Kosovu.

"Čini mi se da su shvatili da će se problem obiti i njima o glavu. Mi ne likujem zbog toga, ali opet, voleo bih da se zemljama koje su priznale Kosovo desi isto pa da mi odlučujemo da li je reč o međunarodnom pravu", rekao je Dačić.

On je dodao da je Kosovo odavno postalo "neželjeno dete".

"To u suštini ne znaju kako više da opravdaju. Dok Britanci govore da smo mi genocidni narod, ja treba da vodim računa kako ću da govorim o njima da se ne uvrede. Neka me Vučić smeni ali ću govoriti kako naš narod gleda na to", ističe Dačić.

Izvor: Agencije

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

M16

31.10.2017 02:30

Konacno nesto pametno od Dacica!?

ODGOVORITE
Name

Kuda plovi ovaj brod

31.10.2017 05:26

Mislim da treba sve govoriti bas onako kako je . Zapad je sam sebe doveo u nezeljenu poziciju . Naravno da bi sada da opere ruke ali to je nemoguce. Zato je sve vise onih koji okrecu ledja zapadu upravo zbog njihove neiskrenosti.

ODGOVORITE
Name

Gile

31.10.2017 06:41

OVO JE POKAZATELJ DA SNS VISE NEMA PODRSKU VECINE NARODA. TAKODJE, POKAZATELJ DA RADI NISKOG HUMANITARNOG CENTRA MOZE PASTI VLADA. DACIC NIJE NAIVAN I UVIJEK JE U VLASTI.

ODGOVORITE
Name

Ime

31.10.2017 07:57

OStavi se politike ako zelis da tražiš pravdu. Nisi ti onda za politiku.

ODGOVORITE
Name

Crni Gruja

31.10.2017 09:14

Šta rade dve lezbejke... Vode ljubav. Šta rade dva pedera... Vode ljubav. Šta rade lezbejka i peder... Vode Srbiju.

ODGOVORITE