"Мекдоналдс" мијења назив

Један од најпознатијих брендова на свету, амерички ланац брзе хране, Мекдоналдс, промениће своје име.

Свијет 30.10.2017 | 18:03
"Мекдоналдс" мијења назив
Пре него кренете да паничите да ће Мекдоналдс доживети потпуну трансформацију, промена имена ће се догодити само у Кини, и то на папиру.

Ова компанија ће променити своје пословно име у “Голден Арцхес (Цхина) Цо Лтд”. Како су навели, име ресторана се неће нужно променити, већ је акценат на промени на нивоу бизниса због пословне дозволе.

Ова помена има за циљ побољшање у продаји у постојећим ресторанима, као и ширење продајних места.

Амерички ланац брзе хране донео је овакву одлуку након договора раније ове године да Мекдоналдс прода већуну свог пословања у Кини и Хонг Конгу. Нови бизнис план подразумева да се удвостручи број продајних места тј ресторана у Кини, на 4.500 до 2022. године.

Они су додали и да још увек није познато када ће први посетиоци посетити Мекдоналдсове ресторане под "новим именом".

"Наше име ресторана ц́е остати исто, промена је само на нивоу пословне дозволе", рекла је портпаролка Регина Хуи, одбијајући да даље коментарише разглог за ове промене.

Мекдоналдс у Кини и Хонг Конгу је са 52 одсто у власништву ЦИТИЦ, а 28 одсто је у рукама Царлyле, тако да Мекдоналдс заправо има свега 20 одсто удела у целокупном бизнису.

Мекдоналдс је недавно објавио резултате продаје који су бољи од очекиваних у САД, а забележена је и снажна продаја у Британији и Кини.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зоол

30.10.2017 20:08

Мој предлог би био да се зове ЛешДоналдс.

ОДГОВОРИТЕ