"Mekdonalds" mijenja naziv

Jedan od najpoznatijih brendova na svetu, američki lanac brze hrane, Mekdonalds, promeniće svoje ime.

Svijet 30.10.2017 | 18:03
"Mekdonalds" mijenja naziv
Pre nego krenete da paničite da će Mekdonalds doživeti potpunu transformaciju, promena imena će se dogoditi samo u Kini, i to na papiru.

Ova kompanija će promeniti svoje poslovno ime u “Golden Arches (China) Co Ltd”. Kako su naveli, ime restorana se neće nužno promeniti, već je akcenat na promeni na nivou biznisa zbog poslovne dozvole.

Ova pomena ima za cilj poboljšanje u prodaji u postojećim restoranima, kao i širenje prodajnih mesta.

Američki lanac brze hrane doneo je ovakvu odluku nakon dogovora ranije ove godine da Mekdonalds proda većunu svog poslovanja u Kini i Hong Kongu. Novi biznis plan podrazumeva da se udvostruči broj prodajnih mesta tj restorana u Kini, na 4.500 do 2022. godine.

Oni su dodali i da još uvek nije poznato kada će prvi posetioci posetiti Mekdonaldsove restorane pod "novim imenom".

"Naše ime restorana će ostati isto, promena je samo na nivou poslovne dozvole", rekla je portparolka Regina Hui, odbijajući da dalje komentariše razglog za ove promene.

Mekdonalds u Kini i Hong Kongu je sa 52 odsto u vlasništvu CITIC, a 28 odsto je u rukama Carlyle, tako da Mekdonalds zapravo ima svega 20 odsto udela u celokupnom biznisu.

Mekdonalds je nedavno objavio rezultate prodaje koji su bolji od očekivanih u SAD, a zabeležena je i snažna prodaja u Britaniji i Kini.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zool

30.10.2017 20:08

Moj predlog bi bio da se zove LešDonalds.

ODGOVORITE