Мората: Џеко, алал вера!

Нападач Челсија Алваро Мората изјавио је италијанским медијима да изузетно цијени центарфора Роме Едина Џека.

Фудбал 31.10.2017 | 09:45
Мората: Џеко, алал вера!
Шпански фудбалер је у интервју за угледну "Газету дело Спорт" јако похвално говорио о капитену Босне и Херцеговине, који је на Стамфорд бриџу" постигао два поготка у ремију Римљана (3:3) са енглеским шампионом у првом међусобном двобоју ове сезоне.

У уторак ће бити одигран "реванш" у Лиги шампиона на римском "Олимпику", а Мората се највише прибојава управо Џека.

"Џеко је специфичан. Његов први гол у Лондону је ремек-дјело. Увијек ми се свиђао Џеко, он је прави шампион", рекао је Шпанац о некадашњем нападачу Манчестер ситија, Волфсбурга, чешких Теплица и Жељезничара.



Двадесетпегодишњи Мората је признао и да је погријешио што се послије одличне двије сезоне у Јувентусу, вратио у матични Реал Мадрид, прије него што је љетос"оживио" каријеру одласком на "Стамфорд бриџ".

У Моратином уговору са "старом дамом" стајала је клаузула по којој Реал може да га врати у своје редове, што је и учинио, када је млади голгетер дао велики допринос освајању "дупле круне" и пласману у финале Лиге шампиона 2015. године (1:3 против Барселоне).

"Имао сам договор са Реалом и то је морало да се поштује. Али, био сам разочаран када сам схватио какав статус имам тамо. Гледали су на мене као на дијете", рекао је за "Газету дело Спорт" Алваро Мората, који је у "краљевском" клубу био резерва Кариму Бенземи.

Он је рекао да му недостају живот у Италији и играње у Серији А, као и да би волио једног дана да се врати.

"У Шпанији је доминантна техника, у Италији тактика, али има и квалитета, док се у Енглеској највише гледа физичка снага. Да ли бих се вратио у Италију? Да, имам велику жељу. Моја жена жели да живи у Шпанији и Италији, а Лондон је компромис".

Он је ове сезоне дао седам голова и забиљежио три асистенције на 11 наступа за Челси у Премијер лиги и Лиги шампиона.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар